Έκοψαν το διαδίκτυο σε 105 ορεινές κοινότητες!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Η πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρθηκε από την εταιρεία Hellas Sat Consortium Ltd  στο πλαίσιο αξιοποίησης των αντιπαροχών που προνοούσε στη συμφωνία, που υπογράφτηκε ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα, οι κοινότητες έχουν την επιλογή να διατηρήσουν τον εξοπλισμό της Hellas Sat και με δικά τους έξοδα είτε να συνεχίσουν να έχουν την υφιστάμενη δορυφορική σύνδεση με τέλος χρέωσης 45 ευρώ το μήνα είτε να αγοράσουν επίγεια σύνδεση στο διαδίκτυο από τηλεπικοινωνιακό οργανισμό που δραστηριοποείται στην κοινότητά τους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το βουλευτή της ΕΔΕΚ, Νίκο Νικολαΐδη, μας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τους ακριβείς λόγους για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το θέμα θα τύχει περαιτέρω διερεύνησης για να γνωστοποιηθούν τα αίτια της απόφασης.

Προφανώς, οι λόγοι έχουν να κάνουν πρωτίστως με την οικονομική κρίση που ταλανίζει το νησί και που αναπόφευκτα οδηγεί στον τερματισμό της εν λόγω επιχορήγησης.

Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: ποιος πολίτης έχει την ευχέρεια, σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς, να πληρώνει για να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, όταν παλαιότερα μπορούσε να το έχει αυτό χωρίς κόστος;

Η οικονομική κρίση, δυστυχώς, δεν έχει αδειάσει μόνο τα ταμεία του κράτους αλλά και τις τσέπες των πολιτών που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα για τις βασικές τους ανάγκες.

Ανδρεας Παπαευτυχίου