Εκπρόσωπος: Μείζον το θέμα των αποκρατικοποιήσεων


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


O κ. Στυλιανίδης παράλληλα διαβεβαιώνει πως με βάση και τις πρόνοιες της δανειακής σύμβασης θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση για την ετοιμασία μελέτης που θα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, τις επιλογές και τις προοπτικές ενδεχόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων-μετοχοποιήσεων.

Σε γραπτή του δήλωση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων είναι ένα μείζον θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας όχι στη βάση προκαταλήψεων και ειλημμένων αποφάσεων, αλλά στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων και τεκμηρίωσης.

Άλλωστε, αναφέρει, συνταγές προκαταλήψεων και αποφυγής αποφάσεων και ανάληψης ευθυνών οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.

Υποδεικνύει δε ότι οι πολιτικές αποφάσεις που θα ορίσουν το μέλλον αυτού του τόπου και που θα καθορίσουν την οικονομική του επιβίωση και ανέλιξη πρέπει να είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων αντικειμενικών επιστημονικών αναλύσεων και δεδομένων. «Ακριβώς, είναι σε αυτό το πλαίσιο που υλοποιώντας και πρόνοιες της δανειακής σύμβασης θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου πρόταση για την ετοιμασία μελέτης που θα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, τις επιλογές και τις προοπτικές ενδεχόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων-μετοχοποιήσεων» προσθέτει.

Πηγή ΚΥΠΕ