Έκρηξη Ψαράδων: «Πώς θα ζήσουμε τα κοπελούθκια μας;» (vid)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterΟ πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αλιέων Κύπρου, Χριστόδουλος Χαραλάμπους, ξέσπασε μπροστά από τις κάμερες, με τον Διευθυντή του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών Λοΐζο Λοϊζίδη να προσπαθεί να τον καθησυχάσει.

«Πώς θα ζήσουμε τα κοπελούδκια μας» φώναζε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος και κουνώντας έντονα τα χέρια του ο Χαραλάμπους, με τον Λοϊζίδη να προσπαθεί με ανθρώπινο τρόπο να τον ηρεμήσει. «Χριστόδουλε ήρεμα, δεν πρόδωσα κανέναν» του έλεγε…

Μάλιστα, ο κ. Λοϊζίδης, στις τοποθετήσεις που έκανε μετά την «έκρηξη» του Χαραλάμπους, προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση. Υπεραμύνθηκε των θέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε πως αν διαπιστωθεί ότι η άδεια για ψάρεμα με την μέθοδο γρι γρι επηρεάζει τη δουλειά των άλλων ψαράδων, τότε θα ληφθούν μέτρα.

Είπε ότι η χρήση γρι γρι θα γίνει δοκιμαστικά…

Σημειώνεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από όλα τα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Αλιείας, τα οποία οι επαγγελματίες ψαράδες είχαν αποκλείσει, μη επιτρέποντας στο προσωπικό να μπει μέσα σε αυτά.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι όλων των αγροτικών οργανώσεων καθώς επίσης και ο Διευθυντής του Τμήματος Αλιείας, Λοΐζος Λοϊζίδης. 

Δείτε την έκρηξη του Χαραλάμπους:

 


Χαμός στο Προεδρικό με τους ψαράδες από 24hcomcy

*  Με τις οικογένειές τους έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα θέσουν τα αιτήματά τους οι επαγγελματίες ψαράδες, την  Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 1430 , ύστερα από την «απογοητευτική» όπως την χαρακτήρισαν συνάντηση που είχαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.