Ελλάδα: Χαροπαλεύει 11χρονη – Έπεσε σε κώμα ενώ έβλεπε τηλεόραση

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μέχρι εκείνη τη στιγμή τίποτε δεν έδειχνε ότι το υγιέστατο και υπερδραστήριο κοριτσάκι θα έδινε μάχη για τη ζωή του σε κλίνη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ λόγω εκτεταμένης αιμορραγίας στον εγκέφαλο.

Η κατάσταση φαίνεται πως προήλθε από ανεκδήλωτη, μέχρι την τραγική στιγμή, δυσπλασία των αγγείων. Γεννετική ανωμαλία η οποία μπορεί να μην εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η περιπέτεια για την 11χρονη Σάρα και την οικογένειά της, που είναι αλβανικής καταγωγής, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής.

Η μικρή παρακολουθούσε τηλεόραση, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με το dete.gr, η οικογένειά της άμεσα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο και τη μετέφερε αρχικώς στο Καραμανδάνειο που εφημέρευε. Οι γιατροί που την υποδέχτηκαν διαπίστωσαν την άσχημη κατάστασή της κι αφού τη διασωλήνωσαν, το παιδί διακομίστηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

«Οταν το κοριτσάκι ήρθε σ’ εμάς, το σταθεροποιήσαμε κι εν συνεχεία του κάναμε επείγουσα μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστώσουμε το αίτιο της κατάστασής του. Δυστυχώς ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πολύ άσχημη εικόνα, καθώς ο εγκέφαλος, λόγω αιμορραγίας, είχε πλημμυρίσει στο αίμα» περιγράφει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Μέχρι σήμερα η κατάσταση της μικρής ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πηγή: newsbomb.gr