Ελλάδα: Απεργία μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης στα ΜΜΕ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η οποία αποφάσισε να ζητήσει από το διασωματειακό τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Η τελική απόφαση είναι απεργία μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ουσιαστικά πρόκειται για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι την Τρίτη.

Στη συνέλευση των εργαζομένων, απευθύνθηκε και ο εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Φράνκο Σίντι, που υποστήριξε ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης διασφαλίζουν την πολυφωνία και την σύνθεση των πολιτισμικών αντιλήψεων.

“Δεν συμφωνώ με την άποψη ορισμένων Ευρωπαίων Επιτρόπων και του Έλληνα πρωθυπουργό ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας. Αντίθετα πιστεύω ότι αφορά όλα τα δημόσια μέσα της Ευρώπης και τους εργαζόμενους σε αυτά”, ανέφερε ο κ. Σίντι.

Ο Φράνκο Σϊντι είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζίμ Κανάλε απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ ενώ εκφράζει τη διάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας να συνεισφέρει στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου, πραγματοποιούνται δρώμενα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Νωρίτερα εμφανίστηκε η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί συναυλία με τα «μουσικά σύνολα» της ΕΡΤ.

Αργότερα το βράδυ αναμένεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, EBU Jean-Paul Philippot, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση έχει διαθέσει υπηρεσία Eurovision News Exchange που εδρεύει στη Γενεύη προκειμένου να μεταδίδει το πρόγραμμα που παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η οποία από το πρωί πραγματοποιεί από κοινού με την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία, αναφέρει ότι “συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας να στηρίξει με την παρουσία του στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, την απαίτηση για συνέχιση της λειτουργίας της”.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του διασωματειακού των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων

Συνεδριάζει αυτή την ώρα, στο κτίριο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή το διασωματειακό συμβούλιο των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.