Ελλάδα: Οι «Πυρήνες» πίσω από τη βομβιστική επίθεση στη Δάφνη

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ως μέλος της ‘Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας FAI, ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, την Παρασκευή στην Δάφνη, με προκήρυξη που αναρτήθηκε αργάχτες το βράδυ στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Την προκήρυξη, η οποία φέρει τιτλο «Σχέδιο Φοίνικας» υπογράφουν οι: «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI / IRF» – «Συμμορίες Συνείδησης – FAI / IRF» και «Πυρήνας Sole – Baleno».

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι, μετά απο σιωπή δύο χρόνων η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επιστρέφει σε κοινό μέτωπο με τις συμμορίες Συνείδησης και τους πυρήνες FAI, στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τη Σέχτα Επαναστατών.

Το χτύπημα γίνεται με αφορμή την παράταση κράτησης των δέκα μελών της Συνωμοσίας, ενώ επισημαίνεται και η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.

Ειδική αναφορά γίνεται στις εφόδους των ΕΚΑΜ στις φυλακές όλης της χώρας και στη στάση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Στην προκήρυξη στηλιτεύεται η στάση της πλειοψηφίας των ποινικών κρατουμένων λέγοντας ότι «έχει ανταλλάξει απο καιρό την ελευθερία και την αξιοπρέπεια με μια δόση πρέζας, με μεροκάματα, με μια πιο «ευνοϊκή» μεταγωγή, με ένα καινούργιο κινητό…».

Στο κείμενο γίνεται σκληρή κριτική σε τάσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου κατηγορώντας τες ότι «τώρα μοστράρουν τα αναρχοπαράσημα τους στην πασαρέλα του βούρκου των Εξαρχείων».

Η προκήρυξη αναφέρει τον ρόλο της FAI και στη δράση της σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα και καταλήγει: «Αδέρφια το ραντεβού ισχύει, θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμένετε…».

Η οργάνωση, μάλιστα, προαναγγέλει και νέα χτυπήματα, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη: «Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα».

Πηγή: newsbeast.gr