Ελλάδα – Ισραήλ: Ασκήσεις μαχητικών στην Κύπρο


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


H άσκηση που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Τετάρτη θα συνεχιστεί την Τρίτη 18/06 και Τετάρτη 19/06 ανοικτά  της Πάφου και το σενάριο περιλαμβάνει Έρευνα και διάσωση. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 η άσκηση προβλέπει σε προσβολή θαλάσσιων στόχων, εμπλοκή των αεροσκαφών σε αερομαχίες και τον ανεφοδιασμό τους εν πτήση, στο τρίγωνο μεταξύ Κύπρου – Κρήτης και Καστελόριζου. 

Άλλωστε ο κ. Φωτίου είχε δηλώσει χθες 15/06 οτι «πλέον η συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ έχει πάρει σάρκα και οστά. Δεν είναι η πρώτη άσκηση έρευνας και διάσωσης από τους Ισραηλίτες που γίνεται εδώ στη Κύπρο, τους τελευταίους 2-3 μήνες και οι ασκήσεις αυτές θα συνεχιστούν. Επίσης προγραμματίζουμε κοινές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης και στη περιοχή του Ισραήλ».

Ακόμα προγραμματίζουμε, σημείωσε «την κοινή άσκηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ όσον αφορά την έρευνα και τη διάσωση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στα πλαίσια του στρατηγικού διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει με το Ισραήλ μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας εφ’ όλης της ύλης, ιδιαίτερα όμως σε ότι αφορά θέματα της ενέργειας και ιδιαίτερα το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε και να υπογράψουμε και συγκεκριμένες συμφωνίες όσον αφορά αυτή τη στενή συνεργασία που επιδιώκουν και οι δύο χώρες» κατέληξε ο Φώτης Φωτίου.