Ελλάδα: Μέτρησαν τον Λευκό Πύργο με φως (pics&vid)


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Ποια είναι άραγε η διάμετρος του Λευκού Πύργου; Ποιο είναι το ύψος του ιστορικού μνημείου της Θεσσαλονίκης; Μια ομάδα που πειραματίζεται με το φως, oι Beforelight, δημιούργησαν μια πρωτότυπη εγκατάσταση στην οδό Φιλικής Εταιρείας, την οδό που “καδράρει” το σύμβολο-μνημείο της πόλης και “φώτισαν” τις διαστάσεις του.

Η εγκατάσταση έγινε στo πλαίσιο της δράσης “Θεσσαλονίκη Αλλιώς – Made in Thessaloniki #2” που διοργανώνει το περιοδικό Παράλλαξη και θα παραμείνει για 6 μήνες, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και τη Λέσχη Αξιωματικών του Γ.Σ. Στρατού.


Beforelight – Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκη από CDemo83

Η ομάδα, χρησιμοποιώντας την τέχνη της ψευδαίσθησης στην οπτική αντίληψη, σε συνδυασμό με τη φωτιστική τεχνολογία των LED, τοποθέτησε, τρισδιάστατα στο χώρο, τις διαστάσεις του μνημείου ως φωτεινές γραμμές και αριθμούς. Οι αριθμοί ευθυγραμμίζονται με το μνημείο από έναν “σημαδεμένο” χώρο θέασης στον δρόμο, που καλεί τον επισκέπτη να σταθεί εκεί, παρατηρώντας με … άλλα μάτια τον Λευκό Πύργο.

Τα μέλη της Βeforelight έχουν καταπιαστεί με τον αρχιτεκτονικό και το θεατρικό φωτισμό, αλλά η ομάδα, αναζητώντας νέους τρόπους για να αποδώσει την εμπειρία του φωτός, έχει ως κύρια δραστηριότητα τις εικαστικές εγκαταστάσεις και τα αστικά δρώμενα.

Οι ίδιοι έχουν κάνει φωτιστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο αστικό χώρο πόλεων, όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Χανιά και το Rotterdam.

Επιπλέον, έχουν παρουσιάσει το έργο τους στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Πεδίο Δράσης Κόδρα, στο Video Art Athens, στο Street Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στη Νύχτα Μουσείων του Ρότερνταμ, στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (στο πλαίσιο της Νύχτας Μουσείων της Αθήνας) και στο φουαγιέ του Μουσείου Ακρόπολης.

Τα μέλη της Beforelight είναι οι:

Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Δήμητρα Αλουτζανίδου, Χριστίνα Αμπατζίδου, Κωνσταντίνα Ευαγγέλου, Κέλλυ Εφραιμίδου, Δημήτρης Θεοχαρούδης, Μαρία Λαζαρίδου, Βασίλης Ντόβρος, Ειρήνη Στείρου.

Το έργο των BEFORELIGHT περιλαμβάνει τη σύλληψη, το σχεδιασμό και την εφαρμογή φυσικού και τεχνητού φωτισμού, με στόχο να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη διάδραση του κοινού με το φως, σε μια διαδικασία όπου η ιδιαιτερότητα του τόπου και ο πειραματισμός στην χρήση φωτιστικών μέσων αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.