Επαφές Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Ουάσιγκτον


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στις εργασίες του 29ου Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ το οποίο χαιρέτισε χθες, συναντήθηκε με τον Διευθύνων Σύμβουλο του AJC David Harris και με τον Διευθυντή Κυβερνητικών και Διεθνών Σχέσεων  Jason Isaacson.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανάλυση των δεδομένων γεωπολιτικής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συζητήθηκαν σε βάθος η νέα εποχή που διανοίγεται στις σχέσεις Ισραήλ – Κύπρου και οι καλές παραδοσιακά σχέσεις του AJC με την ελληνική και την κυπριακή ομογένεια για τις οποίες δόθηκε εκατέρωθεν η διαβεβαίωση πως όχι μόνο θα διατηρηθούν, αλλά θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα ενεργειακής ασφάλειας και εξετάστηκαν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην περιοχή με τη συριακή κρίση, καθώς και ο ρόλος της Κύπρου ως το άκρο της Ευρώπης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αργότερα, σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ερικ Ρούμπιν καθώς και συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου.

Πηγή ΚΥΠΕ