Επανέναρξη των συνομιλιών τον Σεπτέμβριο, λέει ο Έρογλου

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του σήμερα με την «ένωση προσφύγων Güneyli», ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι «όπως έχει γίνει κατανοητό, το Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε τις συνομιλίες. Το εδαφικό, πρόσθεσε, «ίσως είναι το μεγαλύτερο ζήτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα. Εάν δεν είναι δικά μας τα εδάφη, δεν γίνεται, γι’ αυτό όσο περισσότερο έδαφος έχουμε στα χέρια μας, είναι η δύναμή μας».

Σχετικά με τις εκτιμήσεις ότι οι περιουσίες των Τ/κ στο «νότο» έχουν χαμηλή αξία και οι αξίες των ε/κ περιουσιών στο ψευδοκράτος κρατούνται ψηλά, ο κ. Έρογλου είπε ότι οι Ε/κ για να μην πάρουν αξία οι τ/κ περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές, συνειδητά δεν έκαναν επενδύσεις σε εκείνες τις περιοχές, προσθέτοντας ότι όταν συζητήσουν το θέμα των περιουσιών στις διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τη βελτίωση των τ/κ περιουσιών, θα γίνει ο λογαριασμός.

Ανέφερε επίσης ότι όσον αφορά το θέμα των βαθμών που παίρνουν οι Τ/κ για τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές θα συζητήσει το θέμα με τη «νέα κυβέρνηση». Συζητώντας το σχετικό «νόμο» με την αντιπροσωπεία της «ένωσης» ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι παλιότερα δίδονταν ίση με την περιουσία τους στις ελεύθερες περιοχές αξίας, χωράφια στα κατεχόμενα, αλλά τότε οι αξίες της γης ήταν χαμηλές γι’ αυτό και ο κόσμος δεν είχε κάνει αιτήσεις.  Το να βρεθεί λύση πακέτο γι’ αυτό το θέμα, πρόσθεσε, είναι κάτι που θα συζητήσει με τη νέα «κυβέρνηση», μετά τις «πρόωρες εκλογές», υποστηρίζοντας ότι στα χέρια του «κράτους» βρίσκεται έδαφος.

Πηγή ΚΥΠΕ