Έρευνα:54% ανησυχούν για τα κλιματολογικά-52% για την οικονομία

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Η έρευνα έγινε από το Pew Research Center και σε αυτή ρωτήθηκαν 37.653 άτομα σε 39 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας / Ειρηνικού. Στο σύνολο των χωρών το 54% των πολιτών συμφώνησαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους και ακολουθεί το 52% που αισθάνεται να απειλείται από την οικονομική αστάθεια.

Ανά ήπειρο οι απαντήσεις διαφέρουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις το 40% ανησυχεί για την κλιματική αλλαγή ποσοστό πολύ μικρό σε σχέση με τη Λατινική Αμερική (65%) και την Ασία-Ειρηνικό όπου το 56% θεωρούν το κλίμα ως το μεγαλύτερο ζητούμενο, έχοντας πολλά μικρά νησιά που αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της εξαφάνισης λόγω της αύξησης της στάθμης των ωκεανών.

Η οικονομική αστάθεια, κύριο πρόβλημα για τους Ευρωπαίους

Οι Ευρωπαίοι έχουν ως κύριο ζητούμενο τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά μόνο το 54% νιώθει την αλλαγή του κλίματος ως μια μεγάλη απειλή.

Αντιθέτως, το 63% θεωρεί την οικονομική αστάθεια ως μεγάλη απειλή προφανής έκφραση της αναταραχής από τη κρίση στην Eυρωζώνη. Πιο μικρές απειλές για το σύνολο των πολιτών στον πλανήτη, θεωρούνται ο ισλαμικός εξτρεμισμός (49%) το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (42%) και η πολιτική αστάθεια στο Πακιστάν (22%).

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.