Αισιόδοξος ο Πρόεδρος του ΚΟΤ για τον τουρισμό


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Την εκτίμηση ότι στις δύσκολες στιγμές για την οικονομία του τόπου ο τουριστικός τομέας στηρίζει την Κύπρο και δίνει ανάσες στο δύσκολο αγώνα μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Αλέκος Ορουντιώτης προσθέτοντας πως «οι προοπτικές για την φετινή τουριστική χρονιά παραμένουν ικανοποιητικές, έστω και αν οι γνωστές αποφάσεις για τον τραπεζικό μας τομέα δημιούργησαν κάποιες αναταράξεις».

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι «η Λάρνακα αποτελεί έναν αξιόλογο και ποιοτικό προορισμό της τουριστικής Κύπρου» με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αφίξεων τουριστών να «δεικνύουν ότι  προσελκύει πέραν του 10% του συνολικού τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο. Οι σημαντικότερες  αγορές, πηγές άντλησης τουρισμού για τη Λάρνακα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Ρωσία, οι οποίες μαζί συνέθεσαν τα 2/3 περίπου των συνολικών αφίξεων για τη Λάρνακα».

Πρόσθεσε ότι «οι συνολικές διανυκτερεύσεις σε αδειούχα καταλύματα στην Λάρνακα, κατά το 2012, ανήλθαν στις 950 χιλιάδες περίπου αποτελώντας το 7% περίπου των συνολικών διανυκτερεύσεων σε αδειούχα καταλύματα στην Κύπρο. Η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας έχει προβεί σε αξιόλογες δράσεις προώθησης και προβολής στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως η υλοποίηση διαφημιστικών εκστρατειών σε συνεργασία με Οργανωτές Ταξιδίων, η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η παραγωγή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, η φιλοξενία δημοσιογράφων και αθλητικών ομάδων, η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις σε αγορές προτεραιότητας, η διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλα».

 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ