Έτοιμος να καλλιεργήσει κάνναβη είναι ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ δήλωσε έτοιμος να καλλιεργήσει μαριχουάνα εφόσον οι αρχές την νομιμοποιήσουν και τάχθηκε υπέρ της νόμιμης εξαγωγής του προϊόντος αυτού με απώτερο σκοπό να αποκλειστούν από την “αγορά” του τα καρτέλ των ναρκωτικών.

“Είμαι αγρότης, μπορώ να το κάνω, εφόσον γίνει νόμιμο” δήλωσε ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους από το ράντσο του στο Σαν Φρανσίσκο δελ Ρινκόν της πολιτείας Γουαναχουάτο.

Ο Φοξ διαβεβαίωσε ότι με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας “οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εγκληματίες” αφού τα χρήματα που σήμερα συγκεντρώνουν στα χέρια τους οι έμποροι ναρκωτικών θα περάσουν “στους επιχειρηματίες, τις βιομηχανίες και την κυβέρνηση”.

“Το Μεξικό πρέπει να γίνει νόμιμος παραγωγός και να εξάγει μαριχουάνα στα μέρη” όπου έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση της, πρόσθεσε ο Φοξ, ο οποίος μαζί με άλλους πρώην προέδρους της Λατινικής Αμερικής αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της χρήσης του ναρκωτικού.

Σύμφωνα με τον Μεξικανό πολιτικό, η χώρα του θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου οι πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς ενώ άλλες δώδεκα πολιτείες επιτρέπουν την παραγωγή και την πώλησή της για θεραπευτικούς σκοπούς.

Με την εφαρμογή ελέγχων και ρυθμιστικών μέτρων, η βιομηχανία μαριχουάνας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση και άλλους κοινωνικούς τομείς.

Ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη βία και τις συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό που τα τελευταία χρόνια έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους. “Το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, το πρόβλημα της βίας και του εγκλήματος, θα λυθεί μόνο με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Αν προσπαθήσετε να το λύσετε με κατασταλτικά μέσα, απλώς η βία θα γεννήσει περισσότερη βία”, κατέληξε.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.