ΕΥΡΩΚΟ: Oρθολογικότερη διαχείριση της μετανάστευσης

 


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σχολιάζοντας το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας, ο κ. Παλλήκαρος ανέφερε ότι «οι πολίτες και κυρίως οι νέοι ζουν καθημερινά με τον εφιάλτη της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της ετεροαπασχόλησης», προσθέτοντας ότι «ο ρυθμός αύξησης των ανέργων τρομάζει, ενώ η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα».

Για την εξοικονόμηση θέσεων εργασίας και την αντίστοιχη μείωση των ανέργων Κυπρίων το ΕΥΡΩΚΟ εισηγείται, είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την εφαρμογή του μορατόριουμ για νέες άδειες απασχόλησης αλλοδαπών (τρίτων χωρών) και μη ανανέωση υφιστάμενων αδειών οι οποίες θα λήξουν στο προσεχές μέλλον και αφορούν τουλάχιστον τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που υπάρχει αυξημένη ανεργία Κυπρίων.

Επίσης, εισηγείται την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, για να καταπολεμηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τους Κυπρίους εργαζομένους και ανέργους.

Είπε ακόμα πως τα συγκεκριμένα μέτρα εκτός από εξοικονόμηση θέσεων εργασίας θα περιορίσουν την εξαγωγή πολύτιμου συναλλάγματος από την Κύπρο προς τις χώρες προέλευσης των αλλοδαπών και κοινοτικών εργαζομένων στην Κύπρο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη για διασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με το φυσικό αέριο, ο κ. Παλλήκαρος είπε πως «οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη στη Κύπρο που συνδέουν τη λύση του Κυπριακού με το φυσικό αέριο πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα, καθώς αποτελούν απροκάλυπτη υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων».

«Οι δηλώσεις του Αμερικανού διπλωμάτη έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά παρόμοιων αναφορών και δεν πρέπει να χαρακτηριστούν προσωπικές απόψεις. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να λειτουργήσει προληπτικά και να ενεργήσει με αποφασιστικότητα προς όλες τις κατευθύνσεις κάνοντας έμπρακτα ξεκάθαρη τη δηλωμένη θέση της ότι δεν υπάρχει περίπτωση διασύνδεσης της λύσης του κυπριακού με την οικονομική κρίση και το φυσικό αέριο», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ