Φονικό Αγίας Νάπας: Το “οπλοστάσιο” των κατηγορούμενων…

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Οι δύο Ελλαδίτες είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή  εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων. 

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των  Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους ο οποίος παρουσίασε τις δύο δικές του ιατροδικαστικές εκθέσεις που αφορούν τις νεκροψίες επί των σορών των Φίλιππου Λουκαϊδη και Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν.

Αναλύοντας τα ευρήματά του για το θάνατο του Λουκαϊδη, ο κ. Χαραλάμπους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο πυροβολήθηκε από την αριστερή πλευρά του σώματος, από πολύ κοντινή απόσταση, σχεδόν εξ επαφής.  Αυτό, πρόσθεσε ο ιατροδικαστής καταδεικνύεται από τα σημεία εισόδου των τραυμάτων τα οποία βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του σώματος. 

Ο Φίλιππος Λουκαϊδης πέθανε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση η οποία προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο.  Έφερε πολλά τραύματα και οι ιατροδικαστές αφαίρεσαν μια σφαίρα από τον κρόταφο του θύματος.

Ακολούθως ο Νικόλας Χαραλάμπους κατέθεσε ιατροδικαστική έκθεση για τον 32χρονο Ρουμάνο Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν, ο οποίος πυροβολήθηκε επίσης από την αριστερή πλευρά του σώματος του και πέθανε από πολυτραυματισμό που προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο.  Ο ιατροδικαστής αφαίρεσε δύο σφαίρες από τη σορό, από το δεξιό πνεύμονα και από την οσφυϊκή χώρα.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τη δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, πραγματικός στόχος του οποίου ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, σε άλλη αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Λάρνακας, διεξάγεται δίκη για το σχέδιο δολοφονίας του Καλοψιδιώτη που φαίνεται να σχεδιάστηκε δύο μήνες μετά τον πενταπλό φόνο. 

Η δίκη διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου και κατηγορούμενοι είναι οι  Γεώργιος Δημητρίου 35 χρόνων και Ελευθέριος Καρτασάκης, 44 χρόνων από την Ελλάδα και ο Βορειοηπειρώτης Ντοριάνι Βέρο, 32 χρόνων.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ 6 και 9 Σεπτεμβρίου 2012 οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν για να δολοφονήσουν επιχειρηματία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.  Εκτός από τη συνομωσία προς διάπραξη φόνου, κατηγορούνται επίσης για παράνομη κατοχή και μεταφορά δύο πιστολιών τύπων Glock και Browning και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών. Σημειώνεται ότι το πιστόλι «Glock» που βρέθηκε στην κατοχή των τριών κατηγορουμένων συνδέθηκε μέσω της βαλλιστικής εξέτασης με τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα.

Ο Βορειοηπειρώτης επιπρόσθετα αντιμετωπίζει κατηγορία πλαστοπροσωπίας καθώς στα αρχικά στάδια της υπόθεσης, είχε εμφανιστεί ως Μόσχος Κούκος. Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

 ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ