Γιούρογκροουπ-Ντάισελμπλουμ: «Η Κύπρος δεν θα σωθεί με νέα δάνεια» (vids)


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Νεότερη ενημέρωση  – Διαβάστε «Όχι» της ευρωζώνης στην Κύπρο


Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατέστησε γνωστό πως το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου θα εξεταστεί κατά την διάρκεια των εργασιών του Eurogroup.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα, ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαίωσε την εντεινόμενη φημολογία, κάνοντας λόγο για μελλοντική εξασθένιση του ρόλου του Ταμείου στην τρόικα.

ΣΟΪΜΠΛΕ: Αναμένω συμφωνία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι αναμένει να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα, κατά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, σχετικά με τις αρχές που θα διέπουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών διαμέσου του μόνιμου ταμείου στήριξης.

«Σήμερα, στην καλύτερη περίπτωση, μπορούμε να συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του ΕΜΣ», του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, είπε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας πως οι λεπτομέρειες αναμένεται να αποφασιστούν.

ΑΣΜΟΥΣΕΝ: Μην περιμένετε αποφάσεις

“Δεν θα πρέπει να αναμένονται επίσημες αποφάσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο από τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών” δήλωσε ο  επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Γ. Άσμουσενκαι πρόσθεσε: “Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης αποτελεί κλειδί για την αξιοπιστία της Ευρώπης”. 

Δείτε στο ακόλουθο video το κλίμα που επικρατούσε λίγο πριν από την έναρξη του Γιούρογκρουπ. Ο εικονολήπτης, πάντως, σε αρκετές επικεντρώθηκε στον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη:

 

Δείτε τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ: