Η Hermes Airports θα συνεργαστεί για υιοθέτηση μέτρων για τον τουρισμό

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της εταιρείας στο οποίο προστίθεται πως «τα τελευταία αποτελέσματα για την επιβατική κίνηση στη διάρκεια Μαϊου στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, φέρνουν ικανοποίηση και  συγκρατημένη αισιοδοξία. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Hermes Airports, την περίοδο 1 – 31Μαΐου, καταγράφηκε αξιόλογη αύξηση της επιβατικής κίνησης, κατά 5,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Σημειώνεται ότι «η συνολική θετική μεταβολή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κίνηση που παρουσιάστηκε κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, την αύξηση της πληρότητας σε πτήσεις από και προς τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την επανέναρξη των θερινών δρομολογίων εταιρείας χαμηλού κόστους».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται πως «σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνολικής επιβατικής κίνησης Μαΐου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, Craig Richmond, δήλωσε πως αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκαλούν χαμόγελα και ανακούφιση, δεν έχουμε αυταπάτες για τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η φετινή χρονιά δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα την περίοδο Μαρτίου λόγω των οδυνηρών οικονομικών εξελίξεων, ωστόσο πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και την ολική ανατροπή».

Η Hermes Airports προστίθεται «έχει πλήρη επίγνωση των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που διέρχεται σήμερα η πατρίδα μας. Ως διαχειριστής των διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, θα κάνει ότι χρειάζεται και θα προσπαθήσει με όλες τις της δυνάμεις, σε συνεργασία πάντα με όλους τους αρμόδιους φορείς της τουριστικής μας βιομηχανίας, να πετύχει την υιοθέτηση όλων εκείνων των μέτρων και πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας και την ισχυρή στήριξη της οικονομίας της πατρίδας μας».

Εξάλλου «στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο, η Hermes Airports ανακοίνωσε ήδη τα νέα σχέδια κινήτρων προς τις αερογραμμές και ενημέρωσε σχετικά τόσο τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή τις αεροπορικές εταιρείες, όσο και τους αρμόδιους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας».

Συγκεκριμένα τα τρία νέα σχέδια της Hermes παρέχουν κίνητρα στις αερογραμμές «για εκπτώσεις στα τέλη προσγείωσης για επιπρόσθετες πτήσεις, εκπτώσεις βάσει του δείκτη πληρότητας για συγκεκριμένα δρομολόγια στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στήριξη προγραμμάτων στο τομέα του Μάρκετινγκ».

Επιπρόσθετα, η Hermes, σύμφωνα πάντα με το δελτίο Τύπου «εξακολουθεί να διατηρεί σε ισχύ τα τρία προηγούμενα  σχέδια κινήτρων της, τα οποία αφορούν στη στήριξη νέων προορισμών, στη στήριξη  δρομολόγιων χειμερινής περιόδου και στις συμφωνίες μακροπρόθεσμης ανάπτυξης δικτύου πτήσεων».

Τα νέα σχέδια κινήτρων «έχουν αποσταλεί γραπτώς σε όλες τις ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες ενώ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Hermes Airports, www.hermesairports.com με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και πληροφορίες».

Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ακόμα ότι «αντιπροσωπία της Hermes Airports, μετέβη πρόσφατα στη Βουδαπέστη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου δικτύωσης εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και κρατικών αξιωματούχων, «RoutesEurope».

Στο συνέδριο στο οποίο κύριος ομιλητής ήταν Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης «η αντιπροσωπία της Hermes Airports είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μεγάλο αριθμό εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών και τουριστικών φορέων, προωθώντας δυναμικά το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και αναδεικνύοντας τα σημαντικά οφέλη που απορρέουν από τη επιχειρηματική δραστηριοποίηση των οργανισμών τους, στην Κύπρο».

Πηγή ΚΥΠΕ