Η δωρεάν στάθμευση στη Λάρνακα που έγινε… έναντι 2 Ευρώ!

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Υπήρχαν άτομα που όταν πήγαν σε μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λάρνακας, αυτή στην περιοχή Μακένζι (τυγχάνει διαχείρισης από τον Δήμο κατόπιν συμφωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών στις 04/12/2012), εκπλάγηκαν ακούγοντας τον υπάλληλο του Δήμου να τους ζητά 2 ευρώ για στάθμευση…

Ένα απ΄ αυτά τα άτομα, αναγνώστης του 24H, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του στην ιστοσελίδα μας: «Μα γίνεται να διαφημίζουν τόσες μέρες ότι θα υπάρχει δωρεάν στάθμευση στους χώρους του Δήμου, να λένε ότι αυτό γίνεται για να έχει η πόλη εγχώριο τουρισμό κατά το τριήμερο και να αυτοαναιρούνται; Να παίρνουν 2 ευρώ για στάθμευση σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της πόλης;». Και πρόσθεσε: «Αυτή τη χρονιά πήγα κι άλλες φορές στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης και δεν πλήρωσα ούτε και σεντ. Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν η πρώτη φορά φέτος που μου ζητήθηκε ποσό και μάλιστα κατόπιν τόσων ανακοινώσεων ‘περί δωρεάν χώρου στάθμευσης’!».

Μόλις γίναμε αποδέκτες αυτών των παραπόνων, αρχίσαμε να το ψάχνουμε το θέμα. «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα» αναλογιστήκαμε.

Εντοπίσαμε, λοιπόν, το επίμαχο ανακοινωθέν για τη δωρεάν στάθμευση. Και διαπιστώσαμε ότι η στάθμευση επρόκειτο να είναι δωρεάν «σε παρκόμετρα και δημοτικούς χώρους στάθμευσης  στο κέντρο της πόλης για την περίοδο Δευτέρα 17 Ιουνίου εώς Τετάρτη 26 Ιουνίου».

Χμ… Στο κέντρο της πόλης… Ασαφής η ανακοίνωση, αλλά μπορεί να προσφέρει κάλυψη στον Δήμο. Μπορεί κάποιος να σου  πει ότι η περιοχή Μακένζι δεν λογαριάζεται από το Δημαρχείο ως περιοχή του κέντρου της πόλης.

Για να τελειώνουμε με το όλο θέμα. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι η περιοχή Μακένζι είναι εκτός του κέντρου της πόλης. Και oι ανακοινώσεις που γίνονταν ήταν παραπλανητικές. Όφειλαν να το διευκρινίσουν. Και κάτι ακόμη: Δεν γίνεται, ρε παιδί μου, να λες ότι παρέχεις δωρεάν στάθμευση για να φέρεις κόσμο στην πόλη σου κατά την περίοδο του κατακλυσμού και σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες αυτού του τριημέρου να χρεώνεις πάρκινγκ. Είναι σαν να ξεγελάς τον κόσμο. Λίγη περισσότερη προσοχή, λοιπόν, κύριοι…

Φάνης Μακρίδης