Η Σιμπέρ “πρωθυπουργός” της μεταβατικής ψευδοκυβέρνησης

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Προηγήθηκε συμφωνία των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΡΤΚ, Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις, κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας).

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ντερβίς Έρογλου έδωσε εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” στην Σιμπέλ Σιμπέρ με την οποία είχε συνάντηση στις 3 το απόγευμα. Ο Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα “κυβέρνηση” θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την “βουλή”, στην οποία εκτιμά ότι ο νέος σχηματισμός θα κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Το πρωί αντιπροσωπείες των τριών κομμάτων είχαν τρίωρες περίπου διαβουλεύσεις μεταξύ τους για την κατάληξη στο όνομα του “πρωθυπουργού” αλλά και των μελών της “μεταβατικής κυβέρνησης”. Οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, Σερντάρ Ντενκτάς και Μεχμέτ Τσακιτζί μετέβησαν στο λεγόμενο προεδρικό, όπου ανακοίνωσαν πρώτα το όνομα στον Ντερβίς Έρογλου και μετά το ανακοίνωσαν στα ΜΜΕ.

Ο κ. Τσακιτζί δήλωσε πως δεν έχουν διαχωρίσει ακόμη τα “υπουργεία” κατέληξαν όμως στην αναλογία 4-3-3 για ΡΤΚ-ΔΚ-ΚΚΔ αντίστοιχα. Το κόμμα του, είπε, είχε προτείνει τον Χουσείν Αγκολεμλί, αλλά τελικά κατέληξαν στην Σιμπέρ, ενώ χαρακτήρισε περίεργο το ότι ο έκπτωτος – όπως τον χαρακτήρισε – “πρωθυπουργός” πήγε σήμερα στην Άγκυρα.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι κατέληξαν στην Σιμπέλ Σιμπέρ μεταξύ τριών “βουλευτών” γυναικών και πως την Πέμπτη θα κατατεθεί στην “βουλή” προς έγκριση η νέα “κυβέρνηση”.

Δεν οριστικοποιήθηκαν ακόμη τα ονόματα των “υπουργών”, δήλωσε ο Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, λέγοντας πως θα γίνει πρώτα αξιολόγηση εντός των κομμάτων και μετά θα ανακοινωθούν.