ΥΠΕΣ: Όψη «ακυβέρνητου σκάφους» η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι στη Λάρνακα υπάρχει μια βιομηχανία σε σχέση με την πώληση τουρκοκυπριακών περιουσιών στην οποία εμπλέκονται δικηγόροι και υπάλληλοι του δημοσίου, ενώ ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται, ορισμένοι θα διωχθούν ποινικά ενώ μέσα από πειθαρχική δίωξη κάποιοι υπάλληλοι θα χάσουν και τη δουλειά τους.

Σε δηλώσεις ύστερα από αιφνίδια επίσκεψη στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ο κ. Χάσικος είπε ότι ήθελε να δει «αυτοπροσώπως» την Διοίκηση και πρόσθεσε πως «αυτό δεν είναι άσχετο με τα προβλήματα που παρουσιάζει η Επαρχιακή Διοίκηση. Είναι πολλές οι καταγγελίες από τον κόσμο που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του κόσμου και το πώς λειτουργεί γενικώς η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας».

Πρόσθεσε πως «αυτό δεν έχει να κάνει τίποτε απολύτως με την αναπληρώτρια Επαρχο Ελευθερία Σιέπη, η οποία δεν ευθύνεται. Όπως είναι το σύστημα κάθε 3 – 4 μήνες αλλάζει ο αναπληρωτής Επαρχος με αποτέλεσμα η Επαρχιακή Διοίκηση να παρουσιάζει όψη ακυβέρνητου σκάφους. Καθηκόντως σαν πολιτικός προϊστάμενος έπρεπε να έρθω να δω, σίγουρα δεν θα μείνει έτσι η κατάσταση με τη Λάρνακα. Και μεταθέσεις θα γίνουν και αλλαγές προσώπων θα γίνουν, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια αναδιοργάνωσης για να εργάζεται σωστά το όλο σύστημα που ονομάζεται Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας».

Αυτό βεβαίως, συνέχισε «έχει να κάνει και με το Τμήμα της Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών και εύχομαι με τη συνεργασία των λειτουργών να λυθούν όλα τα προβλήματα».

Κληθείς να αναφέρει τι εννοεί λέγοντας «ακυβέρνητο σκάφος» ο Υπουργός εξήγησε πως «είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν δουλεύει το σύστημα εδώ και επαναλαμβάνω ότι δεν έχει να κάνει τίποτε με την κ. Σιέπη η οποία πηγαινοέρχεται από τη Λευκωσία στη Λάρνακα όπως και ο κάθε άλλος αναπληρωτής που διορίζεται. Πρέπει να δοθούν μόνιμες λύσεις. Κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, είναι όλοι αρχηγοί, είναι όλοι στρατιώτες, ο καθένας αποφασίζει ό,τι θέλει, πολλές φορές μπορεί να πάρουν αποφάσεις και να μην λαμβάνουν υπόψη κανένα. Αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν και προκειμένου να επιβληθεί η τάξη, ναι θα γίνουν και αλλαγές προσώπων».

Ερωτηθείς εάν θα συνεχιστεί το σύστημα των 4 μηνών για τους αναπληρωτές Επάρχους ο κ. Χάσικος απάντησε «όχι. Ο επόμενος αναπληρωτής δεν θα είναι για τέσσερις μήνες εάν θα μείνουμε στους αναπληρωτές. Εάν η Βουλή αποδεσμεύσει κονδύλια έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε διορισμό μόνιμου Επάρχου θα πάμε στο μόνιμο. Αλλά το σύστημα των αναπληρωτών 3 μήνες, 4 μήνες δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε.

Ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες στο οποίο εμπλέκεται και το όνομα του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη, ο κ. Χάσικος είπε πως «δεν το θέτω έτσι εγώ. Ο κ. Συλικιώτης ήταν ο κηδεμόνας διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. Εδώ στη πόλη σας υπάρχει μια βιομηχανία σε σχέση με την πώληση τουρκοκυπριακών περιουσιών, εμπλέκονται δικηγόροι, εμπλέκονται υπάλληλοι του δημοσίου, συγγενείς μεταξύ τους και γίνεται μια έρευνα».

Κληθείς να αναφέρει τι θα γίνει με την ολοκλήρωση της έρευνας αυτής, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «ανάλογα με το αποτέλεσμα της έρευνας θα είναι και οι περαιτέρω χειρισμοί».

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον ανάλογα με το πόρισμα της έρευνας το Υπουργείο θα κινηθεί και νομικά, ο κ. Χάσικος απάντησε πως «όσο μπορεί ο νόμος να το τσιμπήσει και ποινικά να είστε βέβαιοι ότι θα διωχθούν και ποινικά. Εάν στο τέλος λόγω του ότι επικρατεί σιωπή των αμνών μέσα στους χώρους, ο συνάδελφος του συνάδελφου και ούτω καθεξής, εάν δεν καταφέρουμε να οδηγήσουμε κάποιους και ποινικά στο Δικαστήριο, είμαι υπερβέβαιος ότι κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα από πειθαρχική δίωξη».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Συλικιώτης είπε ότι δεν διεξάγεται έρευνα εις βάρος του, ο Υπουργός σημείωσε πως «ο κ. Συλικιώτης σήμερα δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, ο κ. Συλικιώτης σήμερα είναι ένας πολίτης, υπάλληλος του ΑΚΕΛ. Δεν είναι ο Συλικιώτης, γιατί το επικεντρώνετε στον Συλικιώτη, ήταν πρώην Υπουργός, αλλά όλα αυτά τα έκαμναν λειτουργοί, υπάλληλοι του Υπουργείου, είτε κτηματολόγιο, είτε τουρκοκυπριακά,  είτε άλλως πως. Δεν θα ασχολούμαι με τον κ. Συλικιώτη που σήμερα είναι πολίτης, τότε που ήταν ο ίδιος (Υπουργός) άλλου παπά ευαγγέλιο, είναι θέμα δικό του» είπε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Υπουργός έχει τρόπους ελέγχου των διαφόρων υπηρεσιών του Υπουργείου, δηλαδή κτηματολόγιο και άλλα, ο Σωκράτης Χάσικος απάντησε πως «σ’ ό,τι αφορά τον κ. Συλικιώτη θα ερευνηθεί μέσα στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό ερευνητικής επιτροπής και εκεί θα διαφανεί κατά πόσον είχε ή δεν είχε οποιαδήποτε ευθύνη».

Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε τέλος αρνητικά σε ερώτηση κατά πόσον γνωρίζει οτιδήποτε αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας ότι για την κλειστή περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου η λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων έχει μαζέψει 450 υποθέσεις και άρα κάτι «παίζεται» με το θέμα της Αμμοχώστου.

Πηγή ΚΥΠΕ