Ισραηλινές επιδρομές στη λωρίδα της Γάζας! (pic)


 

 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Ως απάντηση στις πολυάριθμες επιθέσεις με ρουκέτες αυτών των τελευταίων ημερών, ένα αεροσκάφος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έβαλε στόχο δύο αποθήκες όπλων στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας και μια θέση εκτόξευσης ρουκετών στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Οι στόχοι επλήγησαν”, αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση.

Από τις ισραηλινές επιδρομές επλήγησαν ακατοίκητες ζώνες και δεν υπήρξαν τραυματίες, έκαναν γνωστό Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.

Αργά χθες το βράδυ, δύο ρουκέτες έπληξαν το νότιο Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές. Δύο άλλες ρουκέτες αναχαιτίσθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα “Iron Dome” (Σιδερένιος Θόλος), διευκρινίσθηκε στη στρατιωτική ανακοίνωση.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ είχαν αρχικά κάνει λόγο για τρεις ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν μη κατοικημένες ζώνες του νότιου Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ούτε θύματα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός είχε επιρρίψει την ευθύνη για τα πυρά, για τα οποία ουδείς είχε αναλάβει ως εκείνη τη στιγμή την ευθύνη, στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που κυβερνά τη λωρίδα της Γάζας.

Το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, από το οποίο διακινούνται εμπορεύματα, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας θα κλείσει μέχρι νεωτέρας, διευκρινίζεται στη στρατιωτική ανακοίνωση.

Οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ πραγματοποιούνται ενώ μια διένεξη έχει ξεσπάσει στη λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο ριζοσπαστικό κίνημα Ισλαμικός Τζιχάντ και τη Χαμάς.

Η Ισλαμική Τζιχάντ διέκοψε τις επαφές του με τη Χαμάς μετά το θάνατο την Κυριακή ενός από τους αρχηγούς του, ο οποίος τραυματίσθηκε σε μια συμπλοκή με την αστυνομία.

Στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου, η Χαμάς είχε συνάψει εκεχειρία με το Ισραήλ έπειτα από μια εβδομάδα φονικών εχθροπραξιών.