Κ.Α.: Απολύθηκαν 203 εργαζόμενοι – Στάλθηκαν οι επιστολές


Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


14:15 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κ.Α. δήλωσε ότι ξεκίνησε η αποστολή των επιστολών απόλυσης σε 203 εργαζομένους. Οι ηγεσίες των συντεχνιών βρίσκονται αυτήν την ώρα στο κτήριο της εταιρίας. Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΔΣ στις 15:30 


12:30 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νομικά θέματα καθιστούν αμέσα να σταλούν οι επιστολές απόλυσης από την εταιρία παρά την συμφωνία του Προέδρου του ΔΣ και των Συντεχνιών να σταλούν μετά την συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τις Συντεχνίες την ερχόμενη Πέμπτη 


Μετά τη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία των ΚΑ αποφεύχθηκαν οι δηλώσεις, με τον ΓΓ της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, Ανδρέα Πιερίδη, να περιορίζεται στην αναφορά πως «φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη της σήραγγας».

Λίγη ώρα πριν, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

Οι Κυπριακές Αερογραμμές επιθυμούν να χαιρετίσουν την χθεσινή διαβεβαίωση των ηγεσιών των Συντεχνιών των μηχανικών ΑΣΥΣΕΚΑ και των αεροσυνοδών ΣΥΠΠΚΑ, ότι δεν θα κατέλθουν σε οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα, ως αντίδραση στην προγραμματισθείσα για σήμερα επίδοση επιστολών προς μερίδα πλεονάζοντος προσωπικού. Πρόκειται για μια πολύ εποικοδομητική προσέγγιση σε κρίσιμες ώρες για το παρόν και το μέλλον της Εταιρείας, που καταδεικνύει ότι μια σημαντική μερίδα του συνδικαλιστικού κινήματος στις ΚΑ, έχει ήδη συνειδητοποιήσει την σκληρή πραγματικότητα και συμπεριφέρεται με ανάλογη σύνεση και υπευθυνότητα.

Διαβεβαίωση από την αρχή ότι δεν θα προχωρήσει σε δυναμική αντίδραση έχει δώσει προς την Εταιρεία και η ηγεσία της Συντεχνίας των πιλότων ΠΑΣΥΠΙ.

Ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών κ. Τώνης Αντωνίου προσκάλεσε στις 8.00 το πρωί  στο γραφείο του τις ηγεσίες των Συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για να τις ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο η Εταιρεία θα προχωρήσει στην επίδοση των επιστολών προς τους 210 πλεονάζοντες υπαλλήλους. Παράλληλα τους απευθύνει ύστατη έκκληση να αντιληφθούν την οριακή κατάσταση που έχει βρεθεί η Εταιρεία και να συμπεριφερθούν με τρόπο που να μην διαταράσσεται η εργατική ειρήνη. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει κλυδωνισμούς που θα υποσκάψουν την ίδια την προοπτική επιβίωσης της Εταιρείας. 

Εξάλλου είναι ήδη προγραμματισμένη συνάντηση των ηγεσιών των δύο Συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη, όπου προγραμματίζεται να συζητηθούν τα θέματα που εγείρουν οι δύο Συντεχνίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ