Καρογιάν: Καμία συζήτηση με Πρόεδρο για τον διαπραγματευτή

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Τύπο, που κάνουν λόγο για διαμόρφωση της διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Καρογιάν συνέστησε υπομονή μέχρι να καθοριστεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου.

«Έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε ως πολιτική ηγεσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Εθνικό Συμβούλιο, ποιος θα είναι ο διαπραγματευτής, όταν θα πρέπει να οριστεί» είπε.

Πρόσθεσε ότι «όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε έτοιμοι και για τον διαπραγματευτή, αλλά και για τους συνεργάτες του και τις επιτροπές που θα πρέπει να τον περιβάλλουν».

Ερωτηθείς για διάφορα ονόματα που αναφέρονται στον Τύπο, ο κ. Καρογιάν είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε σχολιασμό ονομάτων, καθώς δεν είναι το ζητούμενο αυτή την περίοδο. Συμπλήρωσε ότι η δημόσια ονοματολογία δεν υποβοηθά τον οποιονδήποτε.

Ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υποβάλει, σύμφωνα με όσα είπε, μια πρόταση αναφορικά με την αναβαθμισμένη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά τη σύγκληση του Σώματος στις 14 Ιουνίου.

Εκεί, ανέφερε, θα συζητηθεί ο αναβαθμισμένος τρόπος λειτουργίας και το πλαίσιο του Σώματος, αλλά και οι επιτροπές που χρειάζεται να συγκροτηθούν, ώστε όταν αρχίσει η διαπραγμάτευση του Κυπριακού να μπορεί να αντληθεί η γνώση και οι απαιτούμενες εμπειρίες.

Πηγή ΚΥΠΕ