Καταγγελία πατατοπαραγωγών για αυθαιρεσίες


  Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα δεν έχει ακόμα «συζητηθεί ενώπιον της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υδάτων και δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από τον ίδιον τον Υπουργό Γεωργίας στον οποίο ετέθη γραπτώς το θέμα».

Στη γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι «σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Διευθυντής του ΤΑΥ έχει δώσει προφορικές οδηγίες για εφαρμογή της εν λόγω απαράδεκτης μεθοδολογίας, παραγράφοντας την μεθοδολογία που ολοκληρώσαμε μόλις πέρσι».

H μεθοδολογία αυτή, η οποία βασίζεται στις περσινές καταναλώσεις, προστίθεται στη γραπτή δήλωση «θα θυματοποιήσει γεωργούς, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν χρησιμοποίησαν το νερό που δικαιούνταν πέρυσι, με κίνδυνο με την προτεινόμενη μεθοδολογία, να ξεκινήσουν να πληρώνουν πρόστιμο για υπερκατανάλωση, για την νέα χρονιά την οποία και διανύουμε».

Επισημαίνουμε, μεταξύ άλλων «ότι η  νέα πρόταση του ΤΑΥ είναι παραπλανητική σε σχέση με τις προς παραχώρηση ποσότητες, γιατί παρουσιάζει αύξηση (εποχικές 30% και μόνιμες 5%), ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει συνολική μείωση 1.9 εκ.κ.μ. σε σχέση με πέρυσι, αφήνοντας λανθασμένες εντυπώσεις».

Στη γραπτή δήλωση σημειώνεται ακόμα ότι «με την πρόταση του το ΤΑΥ προσπαθεί να αναδείξει την ανεδαφική πολιτική για δημιουργία δια μαγείας νέων αγροτών, στους οποίους θα παραχωρήσει αυξημένες ποσότητες νερού. Διερωτόμαστε, όταν  το κράτος, λόγω πτώχευσης, δεν μπόρεσε ακόμα, μεταξύ άλλων, να απαντήσει στις αιτήσεις για επενδύσεις από  τους νέους αγρότες πρώτης εγκατάστασης αφήνοντάς τους μετέωρους, και ενώ αρκετοί από τους νέους αγρότες που πρόσφατα μπήκαν στο επάγγελμα, πτωχεύουν και εγκαταλείπουν, πως το κράτος θα στηρίξει μια τέτοια πολιτική».

Παρακαλούμε θερμά «όπως ακολουθηθεί  η μεθοδολογία των προηγούμενων χρόνων, όπου η εγκριθείσα ποσότητα βασίζεται στις αιτούμενες εκτάσεις/καλλιέργειες από τον κάθε γεωργό και όχι σύμφωνα με τις αναιτιολόγητες και ανεδαφικές πολιτικές αλχημείες που προσπαθεί να επιβάλει το ΤΑΥ. Επίσης παρακαλούμε θερμά όπως αυξηθούν οι ποσότητες νερού για άρδευση και όχι να μειωθούν, εάν πραγματικά επιθυμούμε την ανάπτυξη της γεωργίας».

Σε αντίθετη περίπτωση, καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Βάσιλα «η πατατοκαλλιέργεια και γενικότερα η αγροτική οικονομία θα συρρικνωθούν περεταίρω με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία του τόπου, σεναρίου κατά του οποίου θα αντιδράσουμε δυναμικά, γιατί το επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ