Κατεχόμενα: Σχηματισμός «μεταβατικής κυβέρνησης»-Συνομιλίες τον Σεπτέμβριο

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μετά την πρωινή συνάντηση των ηγεσιών των τριών στη «βουλή», ανακοινώθηκε ότι έφθασαν σε πλήρη συμφωνία όσον αφορά τις αρχές του σχηματισμού αυτής της «κυβέρνησης». Η αυριανή συνάντηση θα αρχίσει στις 9 το πρωί.

Όπως συνάγεται από τις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο «πρωθυπουργός» αυτής της κυβέρνησης θα είναι μεταξύ των 27 «βουλευτών» που υπερψήφισαν την πρόταση μομφής εναντίον της «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου διευκρίνισε ότι η συμφωνία στην οποία έφθασαν σήμερα θα συζητηθεί απόψε στα συλλογικά όργανα των τριών κομμάτων και θα επανέλθουν αύριο για να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Στο όνομα που θα καταλήξουν θα είναι εκτός των προέδρων των τριών κομμάτων, συμπλήρωσε, λέγοντας πως συζητήθηκε να είναι μια «τεχνοκρατική κυβέρνηση».

Ο Σερντάρ Ντενκτάς που συνοδευόταν στη συνάντηση από τον Αχμέτ Κασίφ, αποχωρήσαντα «βουλευτή» του ΚΕΕ, δήλωσε πως το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να σπαταληθούν οι κρατικές πηγές. Στόχος, πρόσθεσε, οι «εκλογές» να ολοκληρωθούν ήρεμα.

Το όνομα του «πρωθυπουργού» δεν θα προέρχεται από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων, δήλωσε από την πλευρά του ο Μεχμέτ Τσακιτζί, πρόεδρος του ΚΚΔ, σημειώνοντας ότι σήμερα δεν συζήτησαν ονόματα.

Εξάλλου, για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό το Σεπτέμβριο, έκανε λόγο ο Ντερβίς Έρογλου μιλώντας στα κατεχόμενα.

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του σήμερα με την «ένωση προσφύγων Güneyli», ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι «όπως έχει γίνει κατανοητό, το Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε τις συνομιλίες. Το εδαφικό, πρόσθεσε, «ίσως είναι το μεγαλύτερο ζήτημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα.

Πηγή ΚΥΠΕ