Καθηγητής στο παν/μιο Κύπρου παίρνει 165.000 ευρώ το χρόνο!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας, που αφορούσε την κατάθεση του  προϋπολογισμού του ακαδημαϊκού ιδρύματος για το 2013, βουλευτές άσκησαν έντονη κριτική αναφορικά με τα ωφελήματα που φαίνεται να λαμβάνουν οι καθηγητές. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ζήτησε κατάλογο με τους 40 πιο ακριβοπληρωμένους καθηγητές, χαρακτηρίζοντας ως προκλητικούς τους μισθούς που λαμβάνουν σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Υποστήριξε ότι υπάρχουν ακαδημαϊκοί που αμείβονται με 190.000 – 200.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα άλλο δημόσιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο που να παραχωρεί τέτοιους υψηλούς μισθούς.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, διέψευσε κατηγορηματικά τα συγκεκριμένα ποσά αναφέροντας πως οι απολαβές των €190.000 αφορούν περιπτώσεις καθηγητών που έχουν αφυπηρετήσει και περιλαμβάνουν, πέραν των μισθών, και τα εφάπαξ τους.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Χάρης Χαραλάμπους, συμπλήρωσε από τη μεριά του ότι μόνο ένα άτομο φτάνει τις 165.000, μαζί με τα επιδόματα και τα άλλα ωφελήματα που λαμβάνει.

Πάντως, βουλευτές από διάφορα πολιτικά κόμματα εξέφρασαν τη διαφωνία τους σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί το ίδρυμα σε διάφορα ζητήματα, κυρίως σ’ αυτά που έχουν να κάνουν με τη χορήγηση επιδομάτων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Τάσου, διερωτήθηκε γιατί παρέχονται ακόμα επιδόματα, από τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε την κατάργησή τους. 

Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο τού σήμερα που αρκετός κόσμος χάνει τη δουλειά του ή στην καλύτερη περίπτωση «βλέπει» το μισθό του να μειώνεται δραματικά!