Και τρίτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

 


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Προκηρύχθηκε χθες μέσω της Επίσημης Εφημερίδας και της Ευρωπαϊκής Διαδικασίας διαγωνισμών, η τρίτη άδεια δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, πρόκειται για διαδικασία που εξεταζόταν έντονα τα τελευταία πέντε χρόνια χωρίς να ληφθούν αποφάσεις.

Τους τελευταίους μήνες εντάθηκαν οι πιέσεις από πλευράς Βρυξελλών για να δοθεί τρίτη άδεια, ώστε να ανοίξει περισσότερο ο ανταγωνισμός. Από την άλλη, υπήρχαν πιέσεις από Cyta και ΜΤΝ να μην δοθεί άλλη άδεια λόγω της περιορισμένης αγοράς. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η άδεια θα χορηγηθεί με πλειστηριασμό και ο νέος πάροχος θα μπορεί να αναπτύξει δίκτυο GSM και δίκτυο 3ης γενιάς, όπως και επιπρόσθετες υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού, όπως αναφέρεται στον “Φιλελεύθερο” καθορίζεται στην προκήρυξη ότι θα ξεκινήσει από το ελάχιστο ποσό των  €12,3 εκατ και η άδεια για το νέο δίκτυο, θα ισχύει για 15 χρόνια με τον νέος πάροχο να εγγυάται ότι  θα  καλύπτει γεωγραφικά εντός τριών ετών τουλάχιστον το 40% των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και εντός πέντε ετών το 65%.