Κίνα:Για να μην αντιγράφουν οι μαθήτριες…να μην φοράνε σουτιέν!


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά απαγορεύονται, μεταξύ άλλων, και οι μεταλλικές μπανέλες.

Οι μαθήτριες της βορειοανατολικής επαρχίας Τζιλίν απαγορεύτηκε να φορούν ρούχα που θα φέρουν πάνω τους κάτι μεταλλικό (όπως είναι οι μπανέλες του στηθόδεσμου) και οι αρχές του υπουργείου Παιδείας εγκατέστησαν ανιχνευτές μετάλλων στα εξεταστικά κέντρα ώστε να εντοπίζουν «τις συσκευές χωρίς καλώδιο για να κλέβουν οι μαθητές στις εξετάσεις», αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυβερνητική εφημερίδα Global Times.

Οι αρχές ανησυχούν όλο και περισσότεροι για τον κίνδυνο οι εξεταζόμενοι/-ες να χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως smartphones -κάποιες από τις οποίες έχουν γίνει μικρότερες κι επομένως είναι ευκολότερο να κρυφτούν- ως βοηθήματα στην διάρκεια των εξετάσεων.

Περίπου 9,12 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου σε ολόκληρη την Κίνα έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στις διήμερες εξετάσεις, αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Παιδείας.

Μερικά από τα μέτρα που έλαβαν οι μαθητές προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο για τις ετήσιες εξετάσεις είναι ακραία: φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν μία αυτοσχέδια μηχανοκίνητη βάρκα να μεταφέρει έναν μαθητή με την στολή του σχολείου σε απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο στην Εσωτερική Μογγολία.

Η νότια πόλη Γκουανγκτσού παραχώρησε συγκεκριμένες λωρίδες στους δρόμους για τα οχήματα που θα μεταφέρουν τους μαθητές στις εξετάσεις, μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ οι γονείς στο επιχειρηματικό κέντρο της Κίνας, τη Σανγκάη, νοίκιασαν ταξί για τα παιδιά τους μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οι γονείς σε όλη την χώρα επισκέφθηκαν ναούς για να κάνουν τάματα για την επιτυχία των παιδιών τους, έγραψε η Global Times, ενώ κάποιες φωτογραφίες δείχνουν γονείς να περιμένουν έξω από τις αίθουσες με φαγητό και αναψυκτικά ειδικά παρασκευασμένα για τα παιδιά τους.

 

ΠΗΓΗ :newsbeast