Κύπρος… ένα μεγάλο παράνομο καζίνο


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Στο πλαίσιο εφαρμογής της πιο πάνω νομοθεσίας, διενεργήθηκε χθες βράδυ έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό στη Λευκωσία. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λευκωσίας, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων Αρχηγείου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 12 πληκτρολόγια ηλεκτρονικού υπολογιστή, 12 οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή, 11 «ποντίκια» ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και το χρηματικό ποσό των 10.150 ευρώ. 

Εντός του υποστατικού εντοπίστηκαν εννέα πρόσωπα, εκ των οποίων οι δύο διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα. Οι υπόλοιποι αναμένεται να κατηγορηθούν και να αφεθούν ελεύθεροι.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ο 49χρονος ιδιοκτήτης του υποστατικού, για αδικήματα που αφορούν τις νομοθεσίες περί μηχανών τυχερού παιγνίου και πνευματικής ιδιοκτησίας, απόπειρας καταστροφής τεκμηρίων, καθώς και για τα αδικήματα της επίθεσης και παρεμπόδισης Αστυνομικού κατά τη νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος και αντίστασης κατά τη νόμιμης σύλληψής του. 

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.  

Κυβεία

Η Αστυνομία στην προσπάθειά της για πάταξη του φαινομένου της κυβείας, διενήργησε χθες βράδυ, έλεγχο με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό στην Πάφο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, 7 καλύμματα τραπεζιών, 101 τραπουλόχαρτα και 39 φίσιες, ενώ ο 52χρονος ιδιοκτήτης του υποστατικού, κατηγορήθηκε για τα αδικήματα που αφορούν διατήρηση οίκου κυβείας και κατοχής οργάνων για σκοπούς κυβείας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 

 Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου διερευνά την υπόθεση.