Κόμμα Ερντογάν: Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter   


Τέλος στην έντονη φημολογία που έχει ξεσπάσει κατά τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία για ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών έθεσε το Σάββατο το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Διαδηλώσεις – Σύσκεψη και σενάριο εκλογών – Live εικόνα


«Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 και οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2015. Αποκλείεται οιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος», δήλωσε χαρακτηριστικά το απόγευμα του Σαββάτου ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Χουσεΐν Τσελίκ, μετά τη λήξη της συνόδου της κεντρικής επιτροπής του AKP.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της παράταξης, Χουσεΐν Τσιλίκ

Η φημολογία περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είχε ενταθεί έπειτα από εννέα ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε δεκάδες πόλεις της χώρας. «Λάδι στη φωτιά» έριξε το Σάββατο την ανακοίνωση πως, αφότου θα προήδρευε της κεντρικής επιτροπής του AKP, ο κ. Ερντογάν θα συναντιόταν με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, στο πρωθυπουργικό γραφείο του κ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχει ακυρωθεί. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επί τάπητος θα τεθούν μία πληθώρα σημαντικών ζητημάτων, πρωτίστως η πορεία αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά και το ζήτημα εκλογής ενός νέου προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Τσιτσέκ είναι ο επικεφαλής της τετρακομματικής επιτροπής που έχει αναλάβει το έργο της συνταγματικής αναθεώρησης. Παρά τις αρχικές διαφωνίες, οι τέσσερις παρατάξεις έχουν έως τώρα συμφωνήσει πάνω σε περίπου 50 άρθρα, λιγότερα ωστόσο από τα μισά που προβλέπει το αναθεωρημένο Σύνταγμα.

Πηγή: skaigr