Κουτσού: ”Ο Συλλούρης χτίζει επάνοδο στο ΔΗΣΥ”


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η τοποθέτηση του κ. Συλλούρη ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα παραμένει αντίθετο προς τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και το Σχέδιο Ανάν συνιστά μάταιη προσπάθεια του κ. Συλλούρη να ρίξει στάχτη στα μάτια των υποστηρικτών του κόμματος, συνεχίζει ο κ. Κουτσού που προσθέτει ότι ενώ υπήρχε προεδρικός υποψήφιος με καταγραμμένη, σαφέστατη αντίθεση στη ρατσιστική λύση του Σχεδίου Ανάν, ο κ. Συλλούρης υποστήριξε τον κ. Αναστασιάδη με καταγραμμένη, σαφέστατη προώθηση του Σχεδίου αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσού, το ΕΥΡΩΚΟ μετέχει στην Κυβέρνηση με Υπουργό τον Αντιπρόεδρο του κόμματος και διορισμένο έμμισθο πρωτοσύμβουλο του ιδίου Υπουργού το Γενικό του Γραμματέα, οι οποίοι, κατά σύμπτωση, είναι και οι δύο κουμπάροι του κ. Συλλούρη.

Προσθέτει ότι αυτά φέρουν στην επιφάνεια τη συναλλαγή που έγινε, αφού διασυνδέουν άρρηκτα την υποστήριξη προς τον κ. Αναστασιάδη με τα ανταλλάγματα που δόθηκαν μετεκλογικά.

Αναφέροντας ότι κανείς δεν πείθεται από τον ισχυρισμό του κ. Συλλούρη ότι τα ανταλλάγματα δεν τα ζήτησε αλλά του τα έδωσε γενναιόδωρα ο  κ. Αναστασιάδης, διατυπώνει τη θέση ότι επιπρόσθετα, με τις μεθοδευμένες αυτές ενέργειες, κτίζεται σταδιακά η γέφυρα επανόδου του κ. Συλλούρη στο ΔΗΣΥ.  «Όσο για τον ισχυρισμό ότι δεν σεβαστήκαμε την πλειοψηφία, αυτός καταρρίπτεται από την ίδια τη πραγματικότητα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και της βάσης του κόμματος αποδοκιμάζει τις ενέργειες του κ. Συλλούρη και αποχωρεί μαζικά», συνεχίζει ο κ. Κουτσού, παρατηρώντας ότι το κόμμα έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των μελών και των υποστηρικτών του και του συνόλου των πολιτών και από μπροστάρης των διεκδικήσεων έχει μετατραπεί σε νεροκουβαλητή του Προεδρικού.

Ο κ, Κουτσού προβαίνει επίσης σε διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τον κατάλογο των στελεχών του ΕΥΡΩΚΟ που παραιτήθηκαν, εξηγώντας ότι τα ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή ήσαν ενδεικτικά και μόνον ορισμένων στελεχών, και όχι  μελών, που παραιτήθηκαν.

Καταλήγει αναφέροντας ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλων στελεχών και μελών που έδωσαν μαζικά την παραίτησή τους και συνεχίζουν αθρόα να το πράττουν τις τελευταίες μέρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Συλλούρης ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα παραμένει αντίθετο προς τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και το Σχέδιο Ανάν.

Η τοποθέτηση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μάταιη προσπάθεια του κ. Συλλούρη να ρίξει στάχτη στα μάτια των υποστηρικτών του κόμματος. Γιατί τα έργα και οι πράξεις άλλα καταδεικνύουν: Ενώ υπήρχε προεδρικός υποψήφιος με καταγραμμένη, σαφέστατη αντίθεση στη ρατσιστική λύση του Σχεδίου Ανάν, υποστήριξε τον κ. Αναστασιάδη με καταγραμμένη, σαφέστατη προώθηση του Σχεδίου αυτού. Επιπρόσθετα, μετέχει στην κυβέρνηση με υπουργό τον αντιπρόεδρο του κόμματος και διορισμένο έμμισθο πρωτοσύμβουλο του ιδίου υπουργού το γενικό του γραμματέα. Οι οποίοι, κατά σύμπτωση, είναι και οι δύο κουμπάροι του κ. Συλλούρη, προς δόξαν δηλ. της κουμπαροκρατίας στον τόπο!

Αυτά, βέβαια, φέρουν στην επιφάνεια και τη συναλλαγή που έγινε, αφού διασυνδέουν άρρηκτα την υποστήριξη προς τον κ. Αναστασιάδη με τα ανταλλάγματα που δόθησαν μετεκλογικά. Και, ασφαλώς, κανείς δεν πείθεται από τον ισχυρισμό του κ. Συλλούρη ότι τα ανταλλάγματα δεν τα ζήτησε αλλά του τα έδωσε γενναιόδωρα ο  κ. Αναστασιάδης! Γιατί στην Κύπρο ζούμε, όχι στην ουτοπία! Επιπρόσθετα, με τις μεθοδευμένες αυτές ενέργειες κτίζεται σταδιακά η γέφυρα επανόδου του κ. Συλλλούρη στο ΔΗΣΥ.

Όσο για τον ισχυρισμό ότι δε σεβαστήκαμε την πλειοψηφία, αυτός καταρρίπτεται από την ίδια τη πραγματικότητα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και της βάσης του κόμματος αποδοκιμάζει τις ενέργειες του κ. Συλλούρη και αποχωρεί μαζικά. Γιατί το κόμμα έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των μελών και των υποστηρικτών του αλλά και του συνόλου των πολιτών. Από μπροστάρης των διεκδικήσεων έχει μετατραπεί σε νεροκουβαλητή του προεδρικού. Χάνοντας, ουσιαστικά το λόγο ύπαρξής του.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Επειδή αρκετοί συναγωνιστές – τέως μέλη του Ευρωπαϊκού Κόμματος εξέφρασαν παράπονο γιατί τα ονόματά τους δεν συμπεριελήφθησαν στην κατάσταση που δόθηκε την Παρασκευή 31/5/13, διευκρινίζουμε ότι: Τα ονόματα που δόθησαν ήσαν ενδεικτικά και μόνον ορισμένων στελεχών, και όχι  μελών, που παραιτήθηκαν. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλων στελεχών και μελών που έδωσαν μαζικά την παραίτησή τους και συνεχίζουν αθρόα να το πράττουν τις τελευταίες μέρες.

· Νίκος Κουτσού – Βουλευτής Αμμοχώστου

· Στέλιος Αμερικάνος – τέως Γενικός Γραμματέας

· Ελένη Βραχίμη – τέως μέλος Πολιτικής Επιτροπής

· Γιάννης Κουλουντής – πρώην Αντιπρόεδρος

· Στράτος Παναγίδης – πρώην Αντιπρόεδρος

· Μαρίνα Δημητρίου – τέως Μέλος Εκτελεστικ. Γραφ., τέως Πρόεδρος Γυναικείας Οργάν. ΓΟΕΚ

· Γρηγόρης Χριστοδουλίδης – πρώην Πρόεδρος Νεολαίας ΝΕΚ

· Γιάννης Κοζάκος – τέως Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας

· Στέλιος Σαββίδης – τέως Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου

· Στέλιος Πολεμίτης – πρώην Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου

· Μάριος Σωφρονίου – τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού

· Λάκης Φιλιππίδης – τέως Γενικός Οργανωτικός Επαρχίας Λεμεσού

· Αλέξανδρος Μιχαηλίδης – τέως Μέλος Πολιτικής Επιτροπής