Λαγκάρντ προς Έλληνες: Δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή είναι λίγο-πολύ στη σωστή τροχιά δήλωσε στη ΝΕΤ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η κ. Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στο ζήτημα της συλλογής των φόρων και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς όπως ανέφερε μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με προσέλκυση επενδύσεων.

Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες και οι περικοπές στους μισθούς τόνισε η κ Λαγκάρντ υποδεικνύοντας την ανάγκη για “μεγαλύτερη ενέργεια” στην εφαρμογή και την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων αυτών που όπως είπε θα φέρουν μεγαλύτερο όφελος στην ελληνική οικονομία. Αν και είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν είναι ασήμαντο θέμα τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί λανθασμένο μήνυμα χαλάρωσης στη συλλογή των φόρων και στην αναδιοργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού.

Σε ότι αφορά τη μείωση του χρέους επανέλαβε ότι εφόσον εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις-κάτι που γίνεται τώρα- και η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα ισχύουν οι Ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για βοήθεια αν και όπως είπε δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.