Λαϊκή Δερύνειας: Αύριο η πρεμιέρα της!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ 1 Πρώτη Ενημέρωση, ο κος Καραγιάννης μίλησε για την λαίκή αγορά της Δερύνειας που ξεκινά αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου. Η λαϊκή θα στηθεί στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, στην οδό Σταδίου, απέναντι από το τρίτο Δημοτικό Σχολείο, από τις επτά το πρωί μέχρι την μία το μεσημέρι. Οπως τόνισε ο δήμαρχος, εργάτης του Δήμου θα καθοδηγεί τους γεωργούς πού να στήσουν τα προϊόντα τους και τους οδηγούς πού να σταθμεύσουν.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την κίνηση, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Αντιληφθήκαμε την ανάγκη του κόσμου για   φρέσκα και πιο φθηνά προϊόντα, που να απευθύνονται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Εν μέσω κρίσης υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για την γεωργία και την κτηνοτροφία. 

 Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι, όχι μόνο αππό την Δερύνεια, αλλά και από άλλες κοινότητες, όπως το Παραλίμνι, η Ξυλοφάγου, ακόμη και ορεινές περιοχές , όπως της Πιτσιλιάς. Βεβαίως είναι η πρώτη φορά και πολύ πιθανόν να υπάρχουν ατέλειες . Εμείς είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε όλες αυτές τις ατέλειες και να βελτιωνούμαστε», είπε. 

Ο κος Καραγιάννης ευχαρίστησε τον υπουργό Γεωργίας για το ενδιαφέρον του, αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την στήριξη που παρέχουν στον Δήμο σε πολλά θέματα.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε ξεχωριστά στο θέμα των φραουλοπαραγωγών λέγοντας ότι στην Δεύνεια παράγεται πέραν του 60% της συνολικής παραγωγής της φράουλας σε ολόκληρη την Κύπρο. Οι παραγωγοί φράουλας θα συμμετάσχουν σε φεστιβάλ στο Δήμο Λεμεσού όπου θα παρουσιάσουν και εκεί τις φράουλές τους.