Λακκοτρύπης:Επισπεύδεται η επιβεβαιωτική στο οικόπεδο 12


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Προς το σκοπό αυτό, ήδη, άρχισαν οι εργασίες ενωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο να γίνουν.  

Δυστυχώς, η ανεξήγητη κωλυσιεργία της προηγούμενης Κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 να καθυστερήσει δύο ολόκληρα χρόνια.

Τις προηγούμενες μέρες η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και κατέληξε στο τελικό κείμενο του Μνημονίου Συναντίληψης που θα υπογραφτεί με τις εταιρείες και Noble, Delek και Avner για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα υπογραφτεί στις 26 Ιουνίου, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τις εν λόγω εταιρείες, αναφορικά με τη δημιουργία του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου. Η συμμετοχή του κράτους στο όλο έργο θα είναι ουσιαστική.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις εταιρείες Total και Εni για τη δική τους συμμετοχή στη δημιουργία τερματικού υγροποίησης.

Σε ό,τι αφορά την ΚΡΕΤΥΚ, η Κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο του  σχεδιασμού ενός ισχυρού οργανισμού ο οποίος θα αποτελέσει τον εμπορικό βραχίονα του κράτους. Στόχος της Κυβέρνησης  είναι οι αρμοδιότητες και εξουσίες του οργανισμού  να τεθούν στην ορθή τους βάση και να επανέλθουν.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ