Λίβανος: Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες (pic)


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Αμπρα, ανατολικό προάστιο αυτού του μεγάλου λιμανιού του νότιου Λιβάνου έπειτα από μια επίθεση εναντίον ενός οδοφράγματος του στρατού που πραγματοποίησαν οπαδοί του σείχη Αχμαντ αλ-Ασίρ, ενός ριζοσπάστη σουνίτη σείχη γνωστού για την εχθρότητά του έναντι της σιιτικής Χεζμπολάχ που μάχεται στο πλευρό του καθεστώτος στη Συρία.

Οι μάχες εξακολουθούν σήμερα να μαίνονται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANI και αυτόπτες μάρτυρες. Οι συγκρούσεις αυτές συνδέονται με την κρίση στη γειτονική Συρία, η οποία διχάζει βαθιά τη χώρα ανάμεσα σε οπαδούς, κυρίως σιίτες, και αντιπάλους, κυρίως σουνίτες, του συριακού καθεστώτος.

“Οι μάχες ήταν σφοδρές στη διάρκεια της νύκτας στην Αμπρα ανάμεσα στο λιβανέζικο στρατό και τους οπαδούς του σείχη Ασίρ”, μετέδωσε το πρακτορείο ANI, προσθέτοντας πως “ο στρατός δίνει αυτή τη στιγμή μάχη σε απόσταση μερικών μέτρων” από το τέμενος στο οποίο έχει καταφύγει ο ιερωμένος.

“Οι συγκρούσεις είναι πολύ βίαιες, κάθε δυο λεπτά ακούγονται έντονα πυρά ρουκετών και πυροβολισμοί”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην Αμπρα ζητώντας να μην κατονομαστεί. Ο σείχης κχμαντ Αλ-Ασίρ, γνωστός για τις σφοδρές επικρίσεις του εναντίον της σιιτικής Χεζμπολάχ που μάχεται στο πλευρό του καθεστώτος της Δαμασκού, κατηγορεί το λιβανέζικο στρατό για συνέργεια με το ισχυρό ένοπλο κόμμα.

Πηγή φωτογραφίας: online.wsj.com

Πηγή κειμένου: ΚΥΠΕ