24H-Δολοφονία Άντη: Ισόβια! Χαμός και ξύλο σε δημοσιογράφους (vids-pics-audio)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 Το 24H παρείχε ζωντανή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο δικαστήριο ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Στο εδώλιο ήταν οι Ανδρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης και Έλενα Σκορδέλη, οι οποίοι κατηγορούνταν για συνωμοσία σε διάπραξη του φόνου.

Ο φόνος διαπράχθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2010. Ήταν Δευτέρα βράδυ, λίγο πριν τις 9:00, όταν ο 43χρονος Άντης Χατζηκωστής επέστρεφε στο σπίτι του, στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας, από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Στάθμευσε το αυτοκίνητή του έξω από την οικία του και με το που εξήλθε απ’  αυτό, δέχθηκε δύο πυροβολισμούς εξ επαφής.

Οι δύο δράστες, που επέβαιναν μοτοσικλέτας, προσέγγισαν σε αρκετά κοντινή απόσταση το θύμα και ο ένας αφού κατέβηκε από το όχημα τον πυροβόλησε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.


Δείτε πώς καλύψαμε το θέμα δημοσιογραφικά, κι όλα τα ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα που συλλέξαμε από τον χώρο του Δικαστηρίου:

14:33 Η μητέρα της Σκορδέλη εξέρχεται της αίθουσας υποβασταζόμενη. Κάποιοι σχολίαζαν ότι δεν θα έπρεπε να τα περάσει όλα αυτά… “Γιατί φέρατε τη μάνα” ήταν η χαρακτηριστική αναφορά παρευρισκόμενου.

14:31 Φωτογραφίες κατά την αποχώρηση της Σκορδέλη…

14:23 Όσο περνά η ώρα τόσο περισσότερες πληροφορίες ρέουν. Με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας η Σκορδέλη ξέσπασε σε λυγμούς, η μητέρα της λιποθύμησε, ενώ ξέσπασε η θεία της. Συγγενείς των κατηγορουμένων επίσης, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου επιχείρησαν να επιτεθούν κατά πάντων. Επιθέσεις και σε δημοσιογράφους από συγγενείς των καταδικασθέντων!

14:13 Το video από τις επιθέσεις συγγενών των καταδικασθέντων σε βάρος δημοσιογράφων.


Ο καυγάς έξω από το δικαστήριο από 24hcomcy 

13:53 Συγγενείς των κατηγορουμένων επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Κτυπήθηκε ο γνωστός φωτογράφος του «Φιλελευθέρου» κ. Μανώλη. O ίδιος αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται τον πόνο των συγγενών και δεν τους κατηγορεί. 

13:49 Η θεία της Σκορδέλη ξέσπασε σε λυγμούς μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο.


Το κλάμα της θείας της Σκορδέλη από 24hcomcy 

13:43 Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία: Ισόβια!Η απόφαση ήταν ομόφωνη! Λιποθύμησε η μητέρα της Σκορδέλη, ενώ η θεία της αντιδρά έντονα λεκτικά, εκλιπαρώντας να την αφήσουν να τους δει. Σε λίγο ηχητικό ντοκουμέντο. 

13:38 Η ακόλουθη φωτογραφία είναι ενδεικτική της αγωνίας.

13:30 Όσο περνούν τα λεπτά, βλέπεις κόσμο να μαζεύεται στην είσοδο της αίθουσας του δικαστηρίου. Υπάρχει κινητικότητα. Την ίδια στιγμή μαζεύονται στον χώρο ένστολοι αστυνομικοί, αλλά και με πολιτικά. Όλοι ετοιμάζονται για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

13:20 Γύρω στις 13:45-14:00 θα γίνει γνωστή η τελική ετυμηγορία. Τα στοιχεία της απόφασης που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα “καίνε” τους κατηγορούμενους. 

12:48 Πλήγμα για τους κατηγορούμενους η αξιοπιστία των μαρτύρων κατηγορίας, αλλά και η αναξιοπιστία των ιδίων! Σύμφωνα με την απόφαση, και οι τέσσερις κατηγορούμενοι Έλενα Σκορδέλλη, Τάσος Κρασοπούλης, Ανδρέας Γρηγορίου Κασάπης και Γρηγόρης Ξενοφώντος κρίνονται ως αναξιόπιστοι. Αναξιόπιστοι μάρτυρες κρίνονται και οι μάρτυρες υπεράσπισης. Επιπλέον, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης υπήρχε το κίνητρο… Ο Άντης Χατζηκωστής, ήταν σύμφωνα με την απόφαση εμπόδιο στον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα από την Έλενα Σκορδέλη και τον Τάσο Κρασοπούλη.

12:41 Εκτός από τον Φάνο Χατζηγεωργίου (βασικός μάρτυρας κατηγορίας), αξιόπιστος μάρτυρας κρίνεται και ο Γιώργος Ζαβράντωνας, του οποίου η συνεργασία με την Αστυνομία κρίθηκε ως γνήσια.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί, συγγενείς του δολοφονηθέντα Άντη Χατζηκωστή κάθονται σε χώρο έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο. Δεν υπήρχαν κριτήρια για τα άτομα που θα έμπαιναν στην αίθουσα του δικαστηρίου για την ανακοίνωση της απόφασης και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς των συγγενών των κατηγορούμενων.

 

12:26 Νέο ενδιαφέρον σημείο από την απόφαση: Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το όπλο του φόνου δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα της απόφασης, από τη στιγμή που στοιχειοθετούνται όλα όσα είπε ο Φάνος Χατζηγεωργίου, βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

12:19 Συγγενείς της Σκορδέλη ακόμα διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου. «Έβαλαν μέσα 30 δημοσιογράφους κι εμείς θα αναγκαστούμε να μάθουμε τι γίνεται από τις ειδήσεις. Δεν είναι δυνατόν» έλεγε ένας διαμαρτυρόμενος… 

11:52 Ήδη άρχισαν να αποχωρούν άνθρωποι που επιθυμούν την καταδίκη των κατηγορούμενων. Θεωρούν ότι από τη στιγμή που κρίθηκε αξιόπιστος ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου, θα υπάρξει καταδίκη για ισόβια και κατά συνέπεια δεν αγωνιούν για την απόφαση…

11:50 Ομόφωνα αξιόπιστος κρίθηκε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου. «Σταθερά αμετάβλητος ο τρόπος που απαντούσε…» σύμφωνα με την απόφαση.

11:41 Άνθρωπος που εργάζεται στο συγκρότημα ΔΙΑΣ μόλις άκουσε ότι ο Χατζηγεωργίου κρίθηκε αξιόπιστος απεχώρησε από το χώρο του δικαστηρίου δηλώνοντας στο 24H: “Ό,τι ήθελα να ακούσω το άκουσα και δεν υπάρχει λόγος να μείνω. Ο Χατζηγεωργίου είναι αξιόπιστος και θα υπάρξει καταδίκη των κατηγορούμενων…”.

11:40 Στο άκουσμα του νέου ότι το δικαστήριο κρίνει ως αξιόπιστο τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου, πολλοί θεωρούν ότι θα υπάρξει καταδίκη!

Ακούστε τους καυγάδες έξω από την αίθουσα δικαστηρίου.Φωνάζουν οι συγγενείς της Σκορδέλη:
Καυγάς στο δικαστήριο από 24hcomcy

11:30 Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που ανακοινώνεται τώρα ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου κρίθηκε ως αξιόπιστος! 

11:20 Άρχισε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης!

11:19 Η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης δεν έχει αρχίσει.

11:05 Καυγάς έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. «Μόνο συγγενείς του Άντη βάλατε» μέσα φωνάζουν άνθρωποι της Σκορδέλη και των υπόλοιπων κατηγορούμενων. Εκφράζουν με έντονο τρόπο τα παράπονά τους γιατί υπάρχουν και δημοσιογράφοι που πήραν θέση ενώ οι ίδιοι έμειναν εκτός αίθουσας…

10:55 Αυτή τη φορά, όπως είναι λογικό, ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος από άλλες φορές ελέω της ανακοίνωσης της απόφασης. Εκτός από πολλά στελέχη του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, αυτή τη φορά υπάρχουν και πολλά άτομα που σχετίζονται με τους κατηγορούμενους. Η αγωνία για την απόφαση είναι μεγάλη.

10:32 Στο χώρο των δικαστηρίων κατέφθασαν οι γονείς του δολοφονηθέντος, Κώστας Χατζηκωστής και Τούλα Χατζηκωστή.