LIVE: Λουκέτο στην ΕΡΤ-Εριξαν το σήμα με αστυνομική παρέμβαση (pics&vids)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Διαβάστε επίσης: 

Ωρα 08:30 το πρωί της Τετάρτης: Τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ – Εντολή εκκένωσης του κτιρίου

Πώς θα στηθεί η νέα ΕΡΤ

Ωρα 23:15 το βράδυ της Τρίτης: Η στιγμή που πέφτει το σήμα της ΕΡΤ 

Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.

  

 “Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ”, ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και ότι ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Επίσης είπε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ.

Η απόφαση της κυβέρνησης, σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.

Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που άνοιγε το δρόμο για το “λουκέτο” στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.

Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί

Λίγο μετά τις 23.00 το σήμα της ΕΡΤ χανόταν σταδιακά από τους δέκτες όλης της επικράτειας.

 

Μόνο μέσω web, ERT WORLD και μέσω του του 902 (που αναμετάδιδε το πρόγραμμα της ΕΡΤ) μπορούσε κάποιος να δει ΕΡΤ. 

  

 


Νωρίτερα είχαμε ενημερώσει για τα ακόλουθα:

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ. Το μεσημέρι δημοσιεύτηκε στη Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν αυτή κλείσει. Το σχετικό κείμενο φέρει τις υπογραφές όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγές σχετίζουν αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με το μέλλον της ΕΡΤ, για την οποία τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια, ακόμη και για λουκέτο, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις 17:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου θα κάνει δηλώσεις για την αναδιάρθρωση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες, Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, όπου κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ΕΡΤ.

 

Επί ποδός οι εργαζόμενοι

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις έγιναν την ώρα που οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να συζητήσουν τα τεκταινόμενα και να αποφασίσουν πώς θα αντιδράσουν, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων. 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι δημοσιοποιήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η γενική συνέλευση αποφάσισε την αναστολή της στάσης εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι, τη διαρκή λειτουργία της ΕΡΤ, με συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, αλλά και την  24ωρη περιφρούρηση του κτιρίου. 

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση , στο ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή. 

Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Τη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δημήτρης Τρίμης, κατά τη διάρκεια παρέμβασης που έκανε στο απεργιακό δελτίο που βγήκε στον αέρα της ΝΕΤ το μεσημέρι. O πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ χαρακτήρισε το νομοθέτημα «πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης εκτός κοινοβουλίου και διαβούλευσης», ενώ χαιρέτισε τις αποφάσεις των εργαζομένων. «Θα είμαστε εδώ. Δεν θα την δώσουμε την ΕΡΤ» δήλωσε και προειδοποίησε ενάντια στη χρήση κατασταλτικών μέτρων.

 

 

Ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών: Η ΕΡΤ έκλεισε είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τις εγκαταστάσεις

Η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών που προαναγγέλλει το διακοπή του σήματος της ΕΡΤ.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν καταλάβει τον τηλεοπτικό αέρα και με μαραθώνιες εκπομπές, μεταδίδουν τις εξελίξεις αναφορικά με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, το υπουργείο οικονομικών προαναγγέλλει της διακοπή του σήματος .

Στην υποχρέωσή του να προχωρήσει «στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.» αναφέρεται, με σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών «ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού».

Με την ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί» καθώς και ότι «σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί». Προστίθεται επίσης, ότι «το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

1.Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί.

2.Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί.

3.Το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.

4.Το Υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε. Η αντίδραση των εργαζομένων Η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο Ραδιομέγαρο.

 

Η EBU ζητά ανάκληση της απόφασης για την ΕΡΤ

Την αποδοκιμασία της για την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση (ΕBU). Η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος της EBU από το 1950.

Σε επιστολή που εστάλη σήμερα στον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος της EBU Jean Paul Philippot καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της EBU Ingrid Deltenre τον καλούν να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του για να ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση.

Αναφέρουν ότι η ύπαρξη δημόσιων μέσων ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στο επίκεντρο των δημοκρατικών κοινωνιών και ως εκ τούτου οποιεσδήποτε εκτεταμένες αλλαγές στο δημόσιο σύστημα μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να αποφασιστεί μόνο μετά από μια ανοιχτή, περιεκτική και δημοκρατική συζήτηση στο Κοινοβούλιο κι όχι μέσα από μια απλή συμφωνία μεταξύ δύο Υπουργών της Κυβέρνησης.

Στην επιστολή, επισημαίνεται επίσης η σημασία των δημοσίων μέσων ενημέρωσης ως ουσιαστικού πυλώνα των δημοκρατικών και πλουραλιστικών κοινωνιών στην Ευρώπη. “Ενώ αναγνωρίζουμε την ανάγκη για εξοικονομήσεις πόρων, οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι πιο σημαντικοί από ποτέ σε περιόδους εθνικών δυσκολιών”, σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον κ. Σαμαρά, οι κύριοι Jean Paul Philippot και Ingrid Deltenre.

Εκφράζεται τέλος η προθυμία της EBU να προσφέρει συμβουλές, βοήθεια και την εμπειρογνωμοσύνη της προκειμένου η ΕΡΤ να διατηρηθεί ως ένας πραγματικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. 

 

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης 

«Η ΕΡΤ ορθάνοιχτη», είναι ο τίτλος του ψηφίσματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που προέκυψε μετά από τη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως «είμαστε ακόμα ζωντανοί» και «θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων».

Στο ψήφισμα επισημαίνουν ότι «η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών. Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι» και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουν με κάθε μέσο και τρόπο την ΕΡΤ ανοικτή.

«Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ», καταλήγει το ψήφισμα των εργαζομένων.

 

Αντιδράσεις από τα κόμματα 

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «μονομερή ενέργεια» της ΝΔ και «τετελεσμένα» γεγονότα. 

«Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και καλεί τη ΝΔ να παρουσιάσει και να εφαρμόσει «το ταχύτερο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί».

«Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο επρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και προσθέτει ότι «για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».

Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας για «νοικοκύρεμα» της.

Υπέρ του εξορθολογισμού της ΕΡΤ και όχι της διάλυσης της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τάσσονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, τονίζει πως «ό,τι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού. Για τον εξορθολογισμό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, διότι είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν κομματικοί στρατοί μέσα στην ΕΡΤ ΑΕ». 

Για «νομοθετικό τερατούργημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ, «πρέπει να βρει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού.» «Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ. 

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, στην οποία αναφέρει ότι «η ΕΡΤ ανήκει θεωρητικά στον ελληνικό λαό, δε σέβεται όμως 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, τους υβρίζει διαρκώς ως… “νεοναζί” και δεν δίνει ποτέ βήμα σε εκπροσώπους του κόμματός μας». «Δυστυχώς, κανένα από τα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας, αντιθέτως το υποστήριξε. Τα ίδια και χειρότερα πράττουν και τα ιδιωτικά κανάλια των νταβατζήδων, των οποίων οι συχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και έχουν παραχωρηθεί παράνομα στους καναλάρχες», αναφέρει η Χρυσή Αυγή. 

ΑΔΕΔΥ: «Πραξικοπηματική» η πράξη νομοθετικού περιεχομένου 

«Πραξικοπηματική» χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία οι υπουργοί θα μπορούν να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους, σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι «η άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και οι άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου».

«Σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε τον “ξαφνικό θάνατο” της ΕΡΤ. Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο βάζει “λουκέτο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων καταφέρνοντας ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και εκφράζει τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος. 2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος θέματος της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4046/2012 και του ν. 4093/2012, που αποτελούν προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016. 3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) αντικαθίσταται με δύο νέα εδάφια ως εξής: «2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: Πρώτο Θέμα, news247.