Man Of Steel: Η επιστροφή του Superman!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams, Kevin Costner, Diane Lane, Michael Shannon, Christopher Meloni, Laurence Fishburne, Michael Kelly
Σκηνοθέτης:    Zack Snyder


Από τις 21 IOYNIOY στους κινηματογράφους:
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα, ΡΙΟ Πάφος.


ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Clark Kent (Henry Cavill), είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος της εφημερίδας Metropolis, που υιοθετήθηκε όταν ήταν παιδί από τους Jonathan (Kevin Costner) και Martha Kent (Diane Lane), αφού μεταφέρθηκε στη Γη από τον πλανήτη Κρύπτον. Μεγαλωμένος με τις αρχές των θετών γονέων του, αισθάνεται αποξενωμένος από τους γύρω του, εξαιτίας των μοναδικών υπερφυσικών δυνάμεών του και παλεύει να βρει τη θέση του στη ζωή.

Όταν ο κόσμος δέχεται επίθεση, μεταμορφώνεται σε ήρωα με το όνομα Superman και αναλαμβάνει να προστατέψει τη Γη και τους κατοίκους της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

●  Η ιδέα του Man Of Steel γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του σεναρίου της ταινίας The Dark Night Rises. Σύμφωνα με το σεναριογράφο David S. Goyer, ενώ δούλευαν με τον Christopher Nolan πάνω στην τρίτη πράξη της ταινίας,ο δεύτερος, πρότεινε να κάνουν μια βδομάδα παύση, ουτως ώστε να καθαρίσουν τα κεφάλια τους. Κατά την παύση αυτή, ο Goyer έτυχε να διαβάσει μερικά Superman κόμικς και τότε ήταν που του κατέβηκε η ιδέα στο μυαλό, να συγγράψει μια ταινία με θέμα τον υπερήρωα. Όταν ο σεναριογράφος συναντήθηκε και πάλι με τον Nolan για να συνεχίσουν το έργο τους, του μίλησε για την ιδέα του. Ο Nolan ακούγοντας τον ενθουσιάστηκε. Μη χάνοντας χρόνο, ο παραγωγός, πήρε τηλέφωνο τους επικεφαλής της Warner Bros και έκλεισε ραντεβού μαζί τους. Εξηγώντας τους το όραμά τους να παρουσιάσουν τον Superman σ’ένα σύγχρονο πλαίσιο, οι διευθύνοντες του στούντιο είπαν αμέσως ναι και ως επόμενο, προσέλαβαν τον Nolan για να αναλάβει την παραγωγή και τον David Goyer για να γράψει το σενάριο. Τον Οκτώβριο του 2010, o Zack Snyder ανέλαβε τη σκηνοθεσία.

● Η ταινία είναι βασισμένη στον υπερήρωα Superman της DC Comics και αποτελεί επαναπροσδιορισμό της σειράς ταινιών, απεικονίζοντας την προέλευση του χαρακτήρα. Πρωταγωνιστούν οι Henry Cavill στο ρόλο του Superman, Amy Adams στο ρόλο της Lois Lane και Michael Shannon στο ρόλο του στρατηγού Zod. Συμμετέχουν επίσης οι Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishbourne και Russell Crowe.  Η διαδικασία του κάστινγκ ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010.

● Ο Charles Roven, ο οποίος συνεργάζεται με τον Christopher Nolan από το Batman Begins, συμμετείχε στην παραγωγή του Man Of Steel, με τον Nolan, την Emma Thomas και την σύντροφο του σκηνοθέτη Deborah Snyder. Ο Βετεράνος ηθοποιός παρατήρησε ότι στο πρόσωπο του Zack Snyder εντόπισαν τον ιδανικό σκηνοθέτη για να δώσει βάθος στο πεδίο εφαρμογής και στο συναισθηματικό κόσμο της ιστορίας. «Ο Zack ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένος για αυτό που του ζητήθηκε να κάνει και απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Γνώριζε καλά το πώς έπρεπε να χειριστεί ένα έπος και το πώς άρμοζε να μεταφερθεί στις οθόνες μια τέτοια μεγάλης κλίμακας ιστορία. Ήμασταν πολύ τυχεροί που αποδέχτηκε να αναλάβει το πρότζεκτ.»

● Το κόστος της ταινίας ανέρχεται στα εκατόν εβδομήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια.

●  Σε αντίθεση με προηγούμενες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές εκδόσεις του Superman, το Man Of Steel είναι περισσότερο ρεαλιστικό. Σ’ αυτό, σχεδόν τα πάντα, μπορούν να δικαιολογηθούν με τη λογική και τη σύγχρονη επιστήμη. Δεν είναι άλλη μια κόμικ ταινία. Ένα παράδειγμα αυτού του ρεαλιστικού οράματος, είναι το πώς τα όπλα αλληλεπιδρούν με τους χαρακτήρες. Ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να χτυπηθεί  από κάποιο ειδικό όπλο, από μια συγκεκριμένη απόσταση, ανάλογα με το είδος του και τον πλανήτη που βρίσκεται. Ο Snyder και η ομάδα του, έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά, συνυπολογίζοντας τα πάντα. Ένα άλλο παράδειγμα ρεαλισμού είναι ότι ο Superman δεν μπορεί να πετάει για ατελείωτο χρονικό διάστημα. Έχει όρια…

●  Η ταινία δεν κινηματογραφήθηκε ψηφιακά, αλλά με φορητές κάμερες 35mm με αναμορφικούς φακούς και όπως θα προσέξετε και εσείς, ο Snyder, έχει αλλάξει εντελώς το οπτικό του στυλ. Το reboot το Superman (Man Of Steel) θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε μορφή 3D προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία για τον σούπερ ήρωα, σε απλή μορφή και σε IMAX.

Παρόλο που η κινηματογράφηση των περισσότερων ταινιών του Hollywood διαρκεί από σαράντα μέχρι εβδομήντα ημέρες, τα γυρίσματα του Man Of Steel ολοκληρώθηκαν μέσα σε εκατόν είκοσι μία ημέρες και πραγματοποιήθηκαν στο Plano του Illinois, λίγο έξω από το Chicago.

●  Η παραγωγή έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ιστορία για τον πλανήτη Krypton. Σύμφωνα με τον Goyer, ο Krypton είναι ένας πλανήτης που εκπολιτίστηκε πριν από εκατό χιλιάδες χρόνια και οι κατοίκοι του άρχισαν να ταξιδεύουν στο διάστημα πριν από εικοσιπέντε χιλιάδες χρόνια. Επίσης, η βαρύτητα στον πλανήτη αυτό είναι πολύ μικρότερη από τη Γη και οι Γήινοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν εκεί. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στην κατανόηση του πώς ο Superman μπορεί να πετάξει. Ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα σχετικά με τον Krypton, είναι ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία του λειτουργεί. Οι κατοίκοι του πιστεύουν σε άλλους θεούς, έχουν την δική τους γλώσσα, τους δικούς τους ηθικούς κανόνες και γενικά τον δικό τους τρόπο ζωής, ο οποίος είναι ριζικά διαφορετικός από τον ανθρώπινο. Έτσι, όταν ο Superman ανακαλύπτει τις Κρυπτονιακές του ρίζες, θα πρέπει να αποφασίσει ποιο σύνολο θέλει να ακολουθήσει.

● Σύμφωνα με τον σεναριογράφο David Goyer, τα περισσότερα μωρά στον Krypton δεν γεννιούνται αλλά παράγονται με μηχανικές μεθόδους. Ο Kal-El (Clark) είναι μοναδικός ανάμεσα στα υπόλοιπα Κρυπτονιανά μωρά επειδή προέρχεται από φυσική σύλληψη, απελευθερωμένος από γενετικές τροποποιήσεις και ελεύθερος να επιλέξει τη δική του πορεία στη ζωή… η οποία χρήζει ταυτόχρονα την ύπαρξή του ως άκρως παράνομη.

● Τα κουστούμια της ταινίας επιμελήθηκαν οι ενδυματολόγοι Michael Wilkinson και Jim Atchinson. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν για την διάσημη ενδυμασία του Superman ήταν το βαθύ μπλε του ωκεανού και το κόκκινο του αίματος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κουστούμι του ήρωα δεν  ήταν εντοιχισμένο με ψεύτικους μυς καθώς ο Άγγλος ηθοποιός Henry Cavill, γυμνάστηκε εντατικά για να μετατρέψει την καλή του σωματική διάπλαση σε σούπερ σωματική διάπλαση.

●  Το S στο στήθος του Superman είναι στην πραγματικότητα ένα Κρυπτονιακό σύμβολο και όχι απλά το γράμμα S. Το σύμβολο αυτό, ήταν γραμμένο και στο μπροστινό μέρος του πλοίου που μετέφερε τον ήρωα στη Γη.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

► KAL-EL/ CLARK KENT/ SUPERMAN (HENRY CAVILL)
Τον άνθρωπο με τις πολλές ταυτότητες, υποδύεται ο Άγγλος ηθοποιός Henry Cavill. «Η ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε να ενσαρκώσω τον Superman, αποτελεί για μένα σπουδαίο σταθμό στην καριέρα μου. Μέσω του Man Of Steel, απέκτησα εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου», αναφέρει ο Henry. «Ως τώρα ο Superman ήταν απλά ο υπερήρωας που θαύμαζα για τις ικανότητες και τις ηθικές του αξίες. Πλέον, συνδέθηκα σωματικά και συναισθηματικά μαζί του και γι’ αυτό νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής», προσθέτει.

«Ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στην επιλογή του Henry Cavill για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι ότι και ο ίδιος είναι ειλικρινά ταπεινός και έξυπνος. Χαρακτηριστικά δηλαδή που απεικονίζουν τον Superman», λέει ο σκηνοθέτης.

► LOIS LANE (AMY ADAMS)
Η σύνδεση του Superman με τη Γη, ενισχύεται με την παρουσία της ερευνητικής δημοσιογράφου Lois Lane στη ζωή του. Την Lois ενσαρκώνει κινηματογραφικά η ηθοποιός Amy Adams. 

«Για το ρόλο της Lois Lane, του μεγάλου έρωτα του ήρωα, θέλαμε μια δυναμική, ευαίσθητη και με ισχυρά ένστικτα ηθοποιό. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τα εντοπίσαμε στην Amy», δηλώνει ο Snyder.

► JONATHAN ΚΑΙ MARTHA KENT (KEVIN COSTNER ΚΑΙ DIANE LANE)
 Ο σταρ του σινεμά και βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης του Dance With Wolves Kevin Costner και η υποψήφια για Όσκαρ Diane Lane, ενσαρκώνουν τους θετούς γονείς του Clark, Jonathan και Martha Kent. Αγρότες στο επάγγελμα, οι δυο τους, δεν δίστασαν να υιοθετήσουν το μικρό αγόρι και να τον αντιμετωπίσουν σαν αληθινό τους γιό.

«Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω… Όλη μου τη ζωή, οι άνθρωποι γύρω μου, μου έκαναν πλάκα ότι είμαι η Lois Lane λόγω του επιθέτου μου. Γιατί λοιπόν τώρα, δεν πήρα εγώ το ρόλο της Lois;», λέει αστειεύοντας η ηθοποιός. «Πέρα από την πλάκα όμως, αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε κάτι τόσο μεγάλο και να συνεργαστώ με ανθρώπους που πάντα θαύμαζα και εκτιμούσα», συμπληρώνει.

► JOR-EL (RUSSELL CROWE) 
 Ο βραβευμένος με Όσκαρ σταρ του Gladiator Russell Crowe, στο Man Of Steel υποδύεται το βιολογικό πατέρα του Superman, τον Κρυπτονιανό Jor-El. Ο Jor-El ήταν ένας κορυφαίος επιστήμονας του πλανήτη Krypton πριν από την καταστροφή του. Έτσι γνωρίζοντας τι επρόκειτο να συμβεί στον πλανήτη του, θέλοντας να σώσει τον μικρό τότε Kal (Clark), τον έστειλε με ένα διαστημόπλοιο στη Γη.

► GENERAL ZOD (MICHAEL SHANNON)
 Στο ρόλο του Στρατηγού Zod, θα δούμε τον ηθοποιό Michael Shannon. Ο Zod κατάγεται και αυτός από τον πλανήτη Krypton και έχει τις ίδιες υπερδυνάμεις με τον Superman. Για τον πρωταγωνιστή μας δεν αποτελεί μόνο έναν από τους πιο τρομερούς εχθρούς του, αλλά είναι ο πιο σημαντικός και επικίνδυνος. Έχοντας εθισμό με ότι ανήκει στον πλανήτη Krypton, ο Zod απειλεί την ανθρωπότητα με εξαφάνιση αν δεν παραδοθεί ο συμπατριώτης του.

► FAURA (ANTJE TRAUE) 
 Η Γερμανίδα ηθοποιός Antje Traue συμμετέχει στην ταινία ως Faura. Η Faura  είναι η διαβολική συνεργάτιδα του Στρατηγού Zod.
 «Δυσκολευτήκαμε πολύ στην επιλογή της ηθοποιού που θα ενσάρκωνε το ρόλο της ισχυρής γυναίκας Faura», αναφέρει η παραγωγός Deborah Snyder. «Κάναμε αμέτρητες οντισιόν ανά τον κόσμο για το ρόλο αυτό, όμως δεν βρήκαμε κάποιαν που να ικανοποιούσε απόλυτα τα κριτήρια. Μετά από ένα διάστημα απογοήτευσης, λάβαμε στο στούντιο ένα μαγνητοσκοπημένο δείγμα της δουλειάς της Amy. Παρακολουθώντας το, πάθαμε πλάκα. Ήταν τόσο μαγευτική… Οι κινήσεις της, λόγω του γυμναστικού της υπόβαθρου, είχαν ακρίβεια και η ερμηνεία της ήταν τρομακτικά καλή!»
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ HENRY CAVILL

ΕΡΩΤΗΣΗ: Henry, καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου.
HENRY CAVILL: Ευχαρίστησή μου! Εκτιμώ ιδιαίτερα το ενδιαφέρον σου!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Να ‘σαι καλά! Ας αρχίσουμε τη συζήτηση με το κουστούμι σου, το οποίο δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα άνετο…
HENRY CAVILL: Δεν είναι τόσο κακό… Μπορεί να χρειάζομαι αρκετή ώρα για να μπω και να βγω από αυτό, περίπου είκοσι λεπτά, όμως δεν είναι τόσο δύσκολος ‘ο χειρισμός του’.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αλήθεια, από τί υλικό είναι φτιαγμένο;
HENRY CAVILL: Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν έχω ιδέα… Δεν είναι ο τομέας μου.(γέλια)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά ήταν η πρώτη σου αντίδραση, όταν έμαθες ότι το κουστούμι του Superman, θα ήταν αρκετά αλλαγμένο από αυτό που έχουμε όλοι αποτυπωμένο στο μυαλό;
HENRY CAVILL: Όταν πρωτοάκουσα ότι το κλασσικό κουστούμι του υπερήρωα θα εκσυχρονιστεί και θα προσαρμοστεί στη σημερινή εποχή, έπαθα ένα μικρό σοκ. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον χαρακτήρα να φοράει κάτι διαφορετικό… Μου άρεσε όμως η ιδέα της αλλαγής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Απ’ ότι έχω μάθει, κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης είχατε μόνο ένα ρεπό την εβδομάδα και πραγματοποιούσατε καθημερινά δωδεκάωρα γυρίσματα. Ήταν περισσότερο δύσκολη η διαδικασία απ’ όσο εσύ ανέμενες;
HENRY CAVILL: Όχι, γνώριζα εξ’ αρχής ότι θα δουλεύαμε εξαντλητικά και με πίεση χρόνου, επομένως ήμουνα εντάξει… Βέβαια στην αρχή δυσκολευόμουν λίγο στο να ξυπνάω η ώρα τέσσερις τα χαράματα, όμως με το πέρασμα των ημερών προσαρμόστηκα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Παρακολουθώντας τα διαφημιστικά τρέιλερ της ταινίας, μου φάνηκε ότι το Man of Steel έχει να κάνει με μια πιο ρεαλιστική έκδοση του Superman απ’ότι συνηθίσαμε να βλέπουμε ως τωρα. Κάνω λάθος;
HENRY CAVILL: Όχι, έχεις απόλυτο δίκαιο! Και για να είμαι ειλικρινής αυτός είναι και ένας από τους λόγους που με έκαναν να θέλω να συμμετάσχω στην ταινία. Η φιγούρα του Superman είναι μια κλασσική διαχρονική φιγούρα, με την οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Το μεγάλο στοίχημα των παραγωγών αυτή τη φορά, ήταν να καταφέρουν μέσω του Man Of Steel να αγαπήσει και ο τελευταίος άνθρωπος πάνω στη Γη τον ήρωα αυτό. Κατά την άποψή τους, ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος τους, ήταν η προσθήκη ρεαλισμού στο χαρακτήρα. Προσαρμόζοντας τον Superman στο σήμερα,  δίνεται η δυνατότητα στους θεατές να κατανοήσουν τον ήρωα και να συνδεθούν συναισθηματικά μαζί του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσύ σαν Henry, με ποια πλευρά του ρόλου σου έχεις συνδεθεί περισσότερο; Με τον Clark Kent ή τον Superman;
HENRY CAVILL: Νομίζω ότι έχω συνδεθεί το ίδιο και με τις δυο ταυτότητες του χαρακτήρα. Αν θες μπορώ να σου εξηγήσω τους λόγους μετά την προβολή της ταινίας, όταν δεν θα ανησυχώ μην αποκαλύψω περισσότερα απ’ όσα επιτρέπεται για την πλοκή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το γεγονός ότι ο Superman που θα παρακολουθήσουμε στο Man of Steel είναι περισσότερο ανθρώπινος απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, κάνει το ρόλο σου περισσότερο ενδιαφέρον;
HENRY CAVILL: Φυσικά. Είναι διαφορετικό το να υποδύεσαι ένα ήρωα ‘Θεό’ και διαφορετικό το να υποδύεσαι ένα ήρωα ανθρώπινο. Αυτό γιατί υπάρχουν περισσότερες επιλογές στις αντιδράσεις ενός πιο ανθρώπινου χαρακτήρα. Το ‘τσαλάκωμα’ αν μπορώ να το ονομάσω έτσι του Superman, μου έδωσε την ευκαιρία να κινηθώ με περισσότερη ελευθερία στα γυρίσματα, όπως επίσης μπορούσα να προσθέσω τις δικές μου πινελιές στην ερμηνεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως προετοιμάστηκες για το ρόλο σου;
HENRY CAVILL: Όταν μου ανακοινώθηκε ότι κέρδισα το ρόλο, σκέφτηκα ότι τό πρώτο πράγμα που έπρεπε να δουλέψω ήταν η προφορά μου. Έτσι άρχισα αμέσως να προπονούμαι στην Αμερικάνικη προφορά. Μετά από πολύ εξάσκηση, νομίζω ότι κατάφερα να ακούγομαι σαν Αμερικανός. Παράλληλα έπρεπε να προετοιμαστώ και σωματικά. Δεν ήθελα οι κοιλιακοί μου να ήταν αποτέλεσμα μοντάζ… Γράφτηκα λοιπόν σε ένα γυμναστήριο και ξεκίνησα εντατικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Μπορώ να πω ότι αυτό ήταν και το κομμάτι της προετοιμασίας που απόλαυσα περισσότερο. Ειδικά όταν είδα την αλλαγή στο σώμα μου, ενθουσιάστηκα!

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας της σχέσης του Clark Kent με τη Lois Lane;
HENRY CAVILL: Πιστεύω ότι το κλειδί της επιτυχίας της σχέσης τους είναι η ειλικρίνεια που υπάρχει μεταξύ τους και η κατανόηση. Ανεξάρτητα του ποια μορφή έχει ο ήρωας (Clark ή Superman) δεν παύει να είναι αληθινός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ZACK SNYDER

ΕΡΩΤΗΣΗ: Zack με τί έχει να κάνει η ταινία Man Of Steel;
ZACK SNYDER: Το Man Of Steel έχει να κάνει με ένα νεαρό αγόρι που μεγαλώνοντας ανακαλύπτει ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις και ότι δεν προέρχεται από τη Γη. Τότε ξεκινάει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του στον κόσμο. Στη συνέχεια, οι συνθήκες τον αναγκάζουν να επιλέξει ‘στρατόπεδο’ και η απόφαση του τον κάνει σύμβολο της ελπίδας για την ανθρωπότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί ήταν αυτό που σε έκανε να θες να κινηματογραφήσεις την ταινία;
ZACK SNYDER: Πολλα χρόνια τώρα, είμαι φαν του υπερήρωα αυτού. Του Superman. Αρχικά όμως, για να είμαι ειλικρινείς, όταν άκουσα από κάποιο γνωστό μου για το πρότζεκτ δεν ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να το σκηνοθετήσω. Λίγο καιρό μετά, τον Σεπτέμβριο του 2010 αν δεν κάνω λάθος, συναντήθηκα με τον Christopher Nolan και όταν μου εξήγησε αναλυτικότερα το όραμα της παραγωγής, κάτι με άγγιξε! Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα, πολύ φρέσκια και κυρίως πρωτότυπη! Έτσι όταν μου έγινε επίσημα η πρόταση να αναλάβω σκηνοθετικά την ταινία δέχτηκα μεμιάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σύμφωνα με όσα έχω πληροφορηθεί, το Man Of Steel δεν είναι μια συνηθισμένη ταινία Superman. Τι κατά τι γνώμη σου καθιστά διαφορετική την συγκεκριμένη ταινία από τις προηγούμενες εκδόσεις;
ZACK SNYDER: Η ταινία Man Of Steel είναι στην ουσία ένας επαναπροσδιορισμός του Superman. Ένας επαναπροσδιορισμός, που βοηθά τον κόσμο να καταλάβει ποια είναι η προέλευση του ήρωα και πώς γίνεται να έχει όλες αυτές τις υπερφυσικές ικανότητες. Δεν βλέπουμε δηλαδή τον Superman μόνο ως ενήλικα Clark… Αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η μεγαλύτερη διαφορά του Man of Steel σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσύ και ο Christopher Nolan, μέχρι τώρα, προσεγγίζατε τα πρότζεκτ πάνω στα οποία δουλεύατε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Ο Christopher, απ’ ότι αντιλήφθηκα προσωπικά τουλάχιστον, δίνει περισσότερη σημασία στο ρεαλισμό, ενώ η δική σου έγνοια, είναι να δημιουργήσεις ένα άριστο οπτικά αποτέλεσμα, χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στην ρεαλιστικότητα. Το γεγονός αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι πώς ήταν η συνεργασία σας στο Man of Steel. Είχε καθόλου διακιμάνσεις;
ZACK SNYDER: Όχι… Αντίθετα, είχαμε μια πολύ καλύ συνεργασία χωρίς καθόλου διακιμάνσεις. Μπορεί να έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των θεμάτων, όμως εδώ, είχαμε να κάνουμε με ένα πολύ άρτιο και ξεκάθαρο σενάριο. Επομένως δεν υπήρχε λόγος διαφωνίας. Τις κατευθυντήριες γραμμές μας τις έδινε το ίδιο το σενάριο. Για να λέμε την αλήθεια όμως, πιστέυω ότι ο Christopher με την ταινία αυτή, βρισκόταν στα νερά του. Όσο για μένα… ήταν ότι πιο ρεαλιστικό έχω κάνει ποτέ. (γέλια)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού το στυλ σου είναι πιο στυλιζαρισμένο, πώς ήταν η προσαρμογή σου στα καθήκοντα σου;
ZACK SNYDER: Εύκολη μπορώ να πω…Σ’ αυτό βέβαια βοήθησε και ο Christopher, ο οποίος ήταν πάντα πρόθυμος να με βοηθήσει!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί έχεις να μας πεις για τον Henry Cavill;
ZACK SNYDER: Ο Henry είναι σπουδαίος καλλιτέχνης και πάνω απ’ όλα σπουδαίος άνθρωπος. Είναι πρόσχαρος, ευγενικός, συνεργάσιμος και πολύ ταπεινός. Θεωρώ ότι ήταν ο καταλληλότερος ηθοποιός για τον πολυδιάστατο ρόλο του Clark Kent. Με την παρουσία του έδωσε αυθεντιά στο χαρακτήρα, ήθος και βάθος που συγκινεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Kevin Costner και οι Diane Lane ενσαρκώνουν τους θετούς γονείς του Clark, τους Jonathan και Martha Kent. Πες μας δυο λόγια για αυτούς…
ZACK SNYDER: Αυτό που έχω να πω για τον Kevin και την Diane, είναι ότι η συνεργασία μαζί τους ήταν τιμή για μένα. Είναι και οι δυο τους εξαιρετικοί ηθοποιοί, συνεπής, με πολύ ταλέντο, ισχυρά ένστικτα και τσαγανό. Αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν, γι΄αυτο και δίνουν την ψυχή τους στη δουλειά τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο David Goyer σε δήλωσή του, είπε ότι ο Zod, τον οποίο ερμηνεύει ο Michael Shannon, μπορεί να παρομοιαστεί σε ψυχολογικό επίπεδο με τον Joker που υποδύθηκε ο Heath Ledger. Τί λες εσύ πάνω στο θέμα αυτό;
ZACK SNYDER: Θα συμφωνήσω με τον David… Μπορεί να παρουσιάζεται ως ο μεγαλύτερος εχθρός του Superman, ως δηλαδή ο άνθρωπος που απειλεί την ανθρωπότητα με αφανισμό αν δεν παραδοθεί ο ήρωας, στην πραγματικότητα όμως οι πράξεις του, υποκινούνται από τον πατριωτισμό του. Έχει εμμονή με όποιον προέρχεται από τον πλανήτη του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο σεναριογράφος είπε επίσης ότι ο πλανήτης Krypton που θα δούμε στο Man Of Steel είναι περισσότερο εξωγήινος από ποτέ άλλωτε. Ισχύει κάτι τέτοιο;
ZACK SNYDER: Χωρίς να σου αποκαλύψω λεπτομέριες, καθώς δεν μου επιτρέπεται κάτι τέτοιο πριν την προβολή της ταινίας, επιβεβαιώνω τη δήλωση αυτή!