Αγία Νάπα – Φονικό: Ο Φ. Καλοψιδιώτης βασικός στόχος και μάρτυρας κατηγορίας


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οι πιο πάνω είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης 5 ατόμων, παράνομης μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β τύπου Γκλογκ και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Στη σημερινή δικάσιμο οι εκπρόσωποι της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης και Πέτρος Σταύρου, ανακοίνωσαν την προσθήκη του επιχειρηματία Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας. Η προσθήκη έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο και ο Καλοψιδιώτης είναι ο μάρτυρας κατηγορίας υπ’ αριθμόν 113. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Καλοψιδιώτης ήταν ο πραγματικός στόχος των εκτελεστών του πενταπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε σήμερα ως μάρτυρας κατηγορίας ο Κρίστοφερ Νικολάου, υπάλληλος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών MTN, ο οποίος είναι υπεύθυνος εκτέλεσης των διαταγμάτων αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της εταιρείας. Ο κ. Νικολάου παρουσίασε στο δικαστήριο όλα τα στοιχεία από τη χρήση κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και Αναστάσιου Τσεχιλίδη, τα οποία αποκαλύφθηκαν ύστερα από δικαστικά διατάγματα.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ένας από τους αριθμούς που αγοράστηκαν από την εταιρεία MTN έχει επιβεβαιωθεί ότι χρησιμοποιείτο από τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, αφού η κάρτα αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από τη συσκευή κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε στην κατοχή του Μαμαλικόπουλου κατά το σωματικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε στην Αθήνα.

Ακόμα σύμφωνα με την ανάλυση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, ο κυπριακός αριθμός κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο Μαμαλικόπουλος αποδεικνύεται ότι ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Λευκωσία όχι από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, αλλά από τρίτο πρόσωπο το οποίο στη συνέχεια έδωσε την κάρτα στον 29χρονο Ελλαδίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των  Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Επίσης κατηγορήθηκαν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή  εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ