Μας είπε και θρασείς η Φέκτερ στο Eurogroup! (vid)


Διαβάστε επίσης: «Όχι» της ευρωζώνης στην Κύπρο και… Απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών αποφάσισε το Eurogroup


 

Του Φάνη Μακρίδη

Οι συνάδελφοι του γνωστού ευρωπαϊκού δικτύου προλογίζοντας τις δηλώσεις της, σημειώνουν ότι επέκρινε την Κύπρο. Κι έχουν δίκαιο.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει καλύτερη εναλλακτική απ΄ αυτήν που έχουμε συμφωνήσει όλοι μαζί με τόσο κόπο. Το να αμφισβητούμε ένα συμβόλαιο (σ.σ. μνημόνιο) που έχουμε κάνει και που έχει εγκριθεί από όλα τα κοινοβούλιο –ανάμεσα τους κι αυτό της Κύπρου- αποτελεί μια τολμηρή ανακοίνωση» είπε η Φέκτερ.

Ή φράση «τολμηρή ανακοίνωση» έχει την εξής ερμηνεία: «ανακοίνωση με θράσος»…

Γιατί λοιπόν, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μας αντιμετωπίζουν με μένος; Δεν λέω, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε φταίμε πρωτίστως εμείς. Κάναμε όργια, βάλαμε 80 αυτογκόλ, κάναμε όλοι τους Κινέζους όταν έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε και δικαίως τραβάμε.

Αλλά αυτοί οι Ευρωπαίοι γιατί με την πρώτη ευκαιρία θέλουν να μας την λένε; Έχουμε τιμωρηθεί αρκετά. Είναι απλό: Θέλαμε κάποιες αλλαγές στους όρους του μνημονίου; Πείτε μας ένα «όχι». Δεν χρειάζεται να μας απαντάται με προκλητικό τρόπο. Γιατί ο κόσμος εδώ σκατοπερνάει (με το μπαρδόν για την έκφραση) και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι εκνευριστικές ατάκες…

Είναι κάτι τέτοια σχόλια που μας κάνουν να διατυπώνουμε τη θέση ότι «μας την είχαν στημένη…». Και μέχρι τώρα δεν κάνουν τίποτα για να μας διαψεύσουν.

Πάρτε μια γεύση από την επικριτική Φέκτερ, η οποία μίλησε στα Μ.Μ.Ε. πριν εισέλθει στις εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν το χθεσινό Eurogroup: