«Μας περιμένουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις»


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 “Είναι σαν να είμαστε αποικία μιας εξωτερικής δύναμης”.

“Θεωρούμε μείζονος σημασίας να κατέβουμε στο δρόμο, εδώ στις Βρυξέλλες, το κέντρο, την καρδιά της Ευρώπης για να πούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν ότι πρέπει να προστατέψουμε το δημόσιο κανάλι της Ελλάδας”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο, διατείνεται ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις της κυβέρνησης την οποία στηρίζει.

“Η απόφαση των ελληνικών αρχών θα πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των σημαντικών και απαραίτητων προσπαθειών που κάνουν προκειμένου να εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία, αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα” είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Βαγγέλης Δεμίρης, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Κομισιόν καταγγέλλοντας ότι η εμπλοκή των Βρυξελλών ήταν άμεση.

“Είδαμε ότι η Κομισιόν προσποιείται ότι δεν είχε ιδέα για την απόφαση, ότι δεν εμπλέκεται σε αυτή την απόφαση. Είναι ψέμα. Η Κομισιόν, η Τρόικα απαίτησε τις απολύσεις και προφανώς οι απειλές τους είχαν αποτέλεσμα. Η Ελλάδα υπέκυψε στις απειλές της Τρόικα, 2.656 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο από σήμερα και μένει να δούμε αν τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις”.

πηγη: ΚΥΠΕ