Μαζική διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στο Δουβλίνο


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στο πλαίσιο της οργάνωσης της αποκαλούμενης «Εθνικής Αγρυπνίας για τη Ζωή». 

Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στην ιστορία της Ιρλανδίας. «Η σημερινή προσέλευση δείχνει ότι η ιρλανδική κοινωνία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις νομοθετικές ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την άμβλωση», ανέφερε η Καρολάιν Σίμονς μια από τις εκπροσώπους των συγκεντρωμένων.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο που δίνει περιορισμένη πρόσβαση στην άμβλωση σε περιπτώσεις όπου η ζωή μιας γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά το σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει πολιτική διαίρεση στον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Η κυβέρνηση ελπίζει να θέσει σε ισχύ τη νομοθεσία πριν από τον Ιούλιο, με τον πρωθυπουργό Έντα Κένι να δηλώνει ότι αναμένει να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι δεν υπερψηφίσουν θα διαγραφούν από το κόμμα του. Αν και η οποιαδήποτε πιθανή διαγραφή θα ήταν απίθανο να απειλήσει την κυβερνητική πλειοψηφία, εν τούτοις αυτό θα ήταν ένα πλήγμα για τον ιρλανδό πρωθυπουργό.

Πηγή: newsbeast.gr