Μέρκελ: “100% ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης η ΕΡΤ”


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ διευκρίνισε ότι η Καγκελάριος είναι πλήρως ενημερωμένη για τις εξελίξεις στην Αθήνα, αλλά δεν έχει άμεση ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στην ερώτηση αν υπήρξε για το θέμα της ΕΡΤ τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ με τον Σαμαρά, η απάντηση του εκπροσώπου της Καγκελαρίου ήταν: “Οχι τις τελευταίες ημέρες”.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θεωρεί ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

“Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση”, διευκρίνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απειλή για τη δημοκρατία το “λουκέτο” στην ΕΡΤ

Ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Αθήνα δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ.

“Ναι” ήταν η καθαρή απάντησή του στην ερώτηση αν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία. Σε συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο αντίπαλος της Καγκελαρίου Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που αποκόμισε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Στάινμπρουκ, προειδοποίησε ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα.

 Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.