«Για σκοπούς αποτελεσματικότητας οι μεταθέσεις στην αστυνομία»


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτό σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου απαντώντας σε σχετική δήλωση νωρίτερα σήμερα εκ μέρους του ΑΚΕΛ, του Χρίστου Χριστοφίδη. Οι ανάγκες, σημειώνει, διαπιστώθηκε κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, τις υπηρεσίες, μονάδες και τμήματα της αστυνομίας.


 ΑΚΕΛ για Ερευνητική: ”Εχουν χάσει την ουσία”


“Δεν έχουμε ακολουθήσει τις πρακτικές του παρελθόντος ούτε το διαχωρισμό των αξιωματικών και μελών της Αστυνομίας σε «ημέτερους» και «υμετέρους»,  όπως αυτοί είχαν διαχωριστεί ακόμα και από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Περιοριστήκαμε μόνο στις ανάγκες της υπηρεσίας με σκοπό να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί σε όλες τις δράσεις μας και, ειδικότερα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος”.

Τους τελευταίους μήνες, συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Νικολάου, έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα κατά του εγκλήματος, της πάταξης των καζίνο, του ηλεκτρονικού τζόγου και των ιδιωτικών γραφείων ασφάλειας και έχουν διαπιστώσει ότι σε κάποιες επαρχίες η δράση της αστυνομίας ήταν έντονη, έστω κι αν δεν ανήλθε στα επίπεδα αποτελεσματικότητας που επιθυμεί ο ίδιος, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις διαπίστωσε ότι υπήρξε ολιγωρία. “Γι’ αυτό, οι μεταθέσεις έγιναν με σκοπό να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας κατά του εγκλήματος και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί σε όλες τις επαρχίες και σε όλα τα επίπεδα αστυνόμευσης του τόπου”.

Συνεπώς, καταλήγει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η οποιαδήποτε αναφορά σε κομματικά ή αναξιοκρατικά κριτήρια είναι άσχετη με τις επιλογές που έγιναν στα πλαίσια της εναλλαξιμότητας, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται και θα εφαρμόζεται από τούδε και στο εξής στην Αστυνομία, τόσο για σκοπούς αποτελεσματικότητας όσο και για προστασία των μελών της.

πηγή: ΚΥΠΕ