Μητσόπουλος: Aναπτυξιακά έργα και σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτό δήλωσε απόψε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος είπε πως το Υπουργείο του έχει αναλάβει να συντονίσει τις προσπάθειες διαμόρφωσης του νομικού πλαισίου, που θα διέπει τα έργα που θα εκτελούνται με τη μέθοδο αυτή. 

Σε χαιρετισμό του, στην εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος των Πανεπιστημίων και οι προοπτικές απασχόλησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης», ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «στα πλαίσια αυτά, θα προωθηθούν ώριμα έργα τα οποία αφαιρέθηκαν από τους προϋπολογισμούς προηγούμενων ετών, λόγω περικοπών και των οποίων η υλοποίηση αναμένεται να προσδώσει άμεση ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα».

Όπως ανέφερε «η επένδυση σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας και η προώθηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο», προσθέτοντας ότι «αναμφίβολα θα συμβάλουν στη διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας, θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Στα πλαίσια των προσπαθειών του κράτους για να καταστεί η Κύπρος περιφερειακός κόμβος παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, εγκαινιάσαμε την περασμένη Πέμπτη στον επίγειο Δορυφορικό Σταθμό της ΑΤΗΚ «Μακάριος» στην Κακορατζιά, τη λειτουργία των επίγειων δορυφορικών κόμβων της εταιρείας αγγλικών συμφερόντων Avanti.   Επιπρόσθετα, μόλις την περασμένη Παρασκευή, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός σε σχέση με τη χορήγηση της 3ης άδειας κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχει ήδη δοθεί το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο για έναρξη διαπραγματεύσεων, με σκοπό την αναβάθμιση των αδειών των υφιστάμενων παροχέων (ΑΤΗΚ και MTN), ώστε να προσφέρουν περισσότερες και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες με τη χρήση νέων τεχνολογιών», είπε. 

Συνέχισε λέγοντας ότι «πέρα από τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας για το μέλλον του τόπου μας, δεν εγκαταλείπουμε παραδοσιακούς κλάδους που συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας όπως είναι η τουριστική βιομηχανία».

Ο κ. Μητσόπουλος είπε πως το Υπουργείο του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσα από απελευθέρωση των πτήσεων, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, με άμεσα αποτελέσματα κυρίως στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία, ενώ πρόσθεσε πως «το κράτος προωθεί σειρά άλλων μέτρων όπως είναι η διεύρυνση του φάσματος των επιτρεπόμενων αναπτύξεων γης για μεγάλα έργα σε εκτός ορίου περιοχές, η λειτουργία καζίνο και η κατασκευή γηπέδων γκολφ, η εφαρμογή πολεοδομικών ελαφρύνσεων».

«Επιδίωξη του κράτους», είπε, «είναι μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής και πολιτικής πλήρους εκμετάλλευσης συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πλήρης αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και των νέων μας, επιτυγχάνοντας ταχεία και ισορροπημένη ανάπτυξη».

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε, παράλληλα, πως προωθούνται στα πλαίσια αυτά τρία σχέδια για τα οποία θα διατεθούν €30,8 εκ. και αφορούν το Σχέδιο Χορηγιών για Ένταξη στην Απασχόληση με Ευέλικτες Ρυθμίσεις, το Σχέδιο Επιδότησης Ανέργων στη Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Βιομηχανία και τα Προγράμματα Τοποθέτησης Ανέργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας.   

Ανέφερε ακόμα ότι «σήμερα, που τα πρώτα θετικά σημάδια για την έξοδο από την ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδο που περνά η χώρα μας είναι ορατά, θα πρέπει να χειριστούμε με σωφροσύνη τους διαθέσιμους πόρους μας», για να προσθέσει ότι «οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους μας, με σωστή επαγγελματική καθοδήγηση και με στόχο τον προσανατολισμό τους προς επαγγέλματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ