Μητσόπουλος: Θα στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Ο κ. Μητσόπουλος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι συνθήκες επιβάλλουν υπομονή και σκληρή δουλειά εκ μέρους όλων μας.  

Σε χαιρετισμό του, σε συναυλία αλληλεγγύης, στο Δήμο Δερύνειας, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «αντίβαρο στις αντίξοες αυτές συνθήκες, αποτελούν τα αισθήματα ανθρωπιάς και αλτρουισμού του λαού μας, που σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια σπεύδει να προσφέρει από το απόθεμα της καρδιάς του και το υστέρημα της τσέπης του, για να στηρίξει τον δυσπραγούντα συνάνθρωπό του».

«Το πιο ισχυρό αντίδοτο στην κρίση», είπε, «που είναι πρώτα κρίση πνευματική και ηθική, είναι ενότητα, η ομοψυχία και η ακατάβλητη θέλησή μας να παλέψουμε και να νικήσουμε. Απόψε, οι λέξεις ανθρωπιά και αλληλεγγύη δραπετεύουν από τις ψυχές μας και από αφηρημένες ίσως έννοιες μετουσιώνονται σε πράξη».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «μέσα από τη χαρά της προσφοράς μας γινόμαστε πλουσιότεροι σε συναισθήματα και αξίες και ενισχύουμε τα  εσωτερικά αποθέματά μας σε δύναμη, πίστη κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που θα οικοδομηθεί στη βάση των πανανθρώπινων και προαιώνιων αξιών, της αγάπης και της αλληλεγγύης».  

Αναφερόμενος στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Δήμος Δερύνειας, ο Μητσόπουλος ανέφερε: «Απόψε το Δημοτικό Αμφιθέατρο ξεχειλίζει από ανθρωπιά, καθώς στιγμές σαν κι αυτήν αποτελούν την αφορμή για να σταθούμε έξω από το στενό προσωπικό μας εγώ και να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας, προς την πολύ-δοκιμασμένη μας πατρίδα, και να ενωθούμε κατά τον τρόπο που περιγράφει στα απομνημονεύματά του ο Μακρυγιάννης: Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ». 

«Με ένα πρόγραμμα νοσταλγικό», συνέχισε, «που μας ταξιδεύει μουσικά σε χαμένες αλλά όχι λησμονημένες πατρίδες. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί συνάμα υπόμνηση για το ανεξόφλητο χρέος που έχουμε όλοι εμείς απέναντι στη βαθιά λαβωμένη και ημικατεχόμενη πατρίδα μας. Την πρωτόγνωρα δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει ο τόπος μας, ο λαός μας καλείται να κρατήσει ορθό το ανάστημά του. Να μη λυγίσει μπροστά στην ένταση της πρωτόφαντης δοκιμασίας». 

Καταληκτικά είπε ότι «ως επιστέγασμα της ψυχικής μας ανάτασης, η αποψινή βραδιά θα ντυθεί με χρώμα μουσικό, καθώς η μουσική είναι η γλώσσα που μιλά στις καρδιές και στις ψυχές των ανθρώπων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ