Πώς επηρεάζει την Κύπρο η κρίση της Τουρκίας (vid)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αν και υπερβολική χαρακτηρίζει ο γνωστός Τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος, την ταύτιση μεταξύ του τι συμβαίνει στη Τουρκία τώρα με τη λεγόμενη Αραβική άνοιξη αλλά και το κίνημα των λεγόμενων αγανακτισμένων, εν κατακλείδι βρίσκει κοινά.

Μάλιστα σχολιάζει στην κάμερα του 24H ότι όλα αυτά αποδεικνύονται από το γεγονός ότι στις κινητοποιήσεις αυτή τη στιγμή στη Τουρκία λαμβάνουν μέρος τόσο τα μεγάλα συνδικάτα της Τουρκίας όσο και τα πολύ μεγάλα στρώματα της μικροαστικής τάξης των μεγάλων πόλεων της.


Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Νεκρός Αστυνομικός-Φήμες για Κύπριο!


Το συμπέρασμα του κ. Μούδουρου καταλήγοντας όπως σχολίασε στο ρόλο που έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αφού όλες αυτές οι αγανακτισμένες κινητοποιήσεις του κόσμου έγιναν για τον τρόπο που πολιτεύεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Αυτή τη στιγμή κατέληξε είμαστε ενώπιον μιας διεργασίας του κατά πόσο η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την αναδυόμενη εντός Μέσης Ανατολής όσον αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης και μετασχηματισμό της οικονομίας.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν επιρροές και σε ότι αφορά την Κύπρο, αφού “οι Τουρκοκύπριοι με τα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή υπογραμμίζουν μια νέα διαδικασία, διεκδικώντας την αλλαγή περιεχομένου στις σχέσεις τους με την Τουρκία” υπογράμμισε ο Τουρκολόγος.

 

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί, με τον Τουρκολόγο Νίκο Μούδουρο να εξηγεί σε τι επηρεάζεται το νησί μας.


Νίκος Μουδούρος από 24hcomcy