Νεκροταφεία ελαστικών ορατά από το διάστημα! (pics)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ένα μέσο ελαστικό θα «ταξιδέψει» στη ζωή του κατά μέσο όρο 32.000 χιλιόμετρα. Όταν έρθει η ώρα να αποσυρθούν από την «ενεργό δράση» καταλήγουν… στα δικά τους «νεκροταφεία»!

Τα μεγαλύτερα νεκροταφεία σαμπρελών στον κόσμο βρίσκονται στην περιοχή Sulaibiya του Κουβέιτ. Οι τεράστιοι λάκκοι που έχουν σκαφτεί στην έρημο «στεγάζουν» πλέον πάνω από 7 εκατομμύρια ελαστικά.

Η έκταση που πιάνουν τα παλιά λάστιχα είναι πια τόσο μεγάλη, που είναι ορατή και από το διάστημα, γράφει η Daily Mail.

Eκτιμάται ότι τα ελαστικά αυτά προέρχονται τόσο από το Κουβέιτ, όσο και από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν πληρώσει για να μεταφερθούν και να αποτεθούν εκεί.

Σύμφωνα με Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2006 απαγορεύεται η απόθεση ελαστικών σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, αναφέρει το δημοσίευμα. Κάθε χρόνο παράγονται περίπου 480.000 τόνοι ανακυκλώσιμων ελαστικών. Στη Μεγάλη Βρετανία όλα τα ελαστικά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται.

Πέρυσι ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε έναν από τους χώρους ταφής των ελαστικών αυτών στο Κουβέιτ. Εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία ήταν επίσης ορατή από το διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr