Ο μπακλαβάς… και το εκμέκ κανταΐφι


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η προξενήτρα έκανε το καθήκον της, χωρίς να πρωτοπορήσει. Η φάση συνομιλιών για το κυπριακό ξεκίνησε με το δείπνο Αναστασιάδη – Έρογλου. 

Τα δείπνα κοινωνικού χαρακτήρα, ήταν πάντα για τα Ηνωμένα Έθνη, ένας πάγιος τρόπος για να «σπάσει» ο πάγος ανάμεσα στους συνομιλητές.

Το 2008 αν και ξεκίνησαν «φουριόζοι» οι κ. Χριστόφιας και Ταλάτ με απόφαση όπως το άνοιγμα της Λήδρας, στην συνέχεια έπρεπε να γίνει το απαραίτητο «μασάζ» από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω ενός δείπνου κοινωνικού χαρακτήρα για να κλείνουν οι πληγές από τις αντιπαραθέσεις.

Για έρθουμε στο σήμερα, φαίνεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απέφυγε όπως ο «διάολος το λιβάνι» να συζητήσει θέματα του εθνικού μας προβλήματος με ασπίδα την οικονομική κρίση. Η ιστορία με το «έγγραφο Ντάουνερ» άλλωστε είχε δημιουργήσει σκιές και αποκάλυψε για ακόμη μια φορά τα παιχνίδια του «αρχιμάγειρα» της διπλωματίας.

Οι δηλώσεις του κ. Ντάουνερ, ότι η βραδιά πήγε πάρα πολύ καλά και το δείπνο πήγε καλά αποτελούν χιουμοριστικές ατάκες. Οι κ. Αναστασιάδης και Έρογλου δεν ήταν η πρώτη φορά που παρακάθονται σε κοινωνικό δείπνο. Έχουν συζητήσει μεταξύ τις διαφορές στα καυτά θέματα του κυπριακού.

Το καλοκαίρι θα φύγει γρήγορα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμέσως δεσμεύτηκε ότι Σεπτέμβρη με Οκτώβρη θα είναι έτοιμος να συζητήσει. Το θέμα είναι εάν ο Αλέξάντερ Ντάουνερ θα συνεχίσει να είναι το άγρυπνο βλέμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Το κλίμα στο Εθνικό Συμβούλιο για τον Αυστραλό διπλωμάτη είναι βαρύ. Το σημείωμα του κ. Αναστασιάδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, δεν φαίνεται να τον «ζόρισε». Αντιθέτως το έπαιξε «τουρίστας» στις δηλώσεις που έκανε την παραμονή του δείπνου.

Όμως με «Τουρίστες» το κυπριακό δεν λύνεται. Αν χαλάσει ο μπακλαβάς…