Ο θρυλικός Kύπριος βιο-καλλιτέχνης Stelarc (pics & vid)


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Ο θρυλικός Κυπριοαυστραλός είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τις πρωτοποριακές και μοναδικές επιδείξεις που παρουσιάζει. Είναι επίσης πολύ γνωστός για τις εθελοντικές επεμβάσεις που έχει υποβάλει στον εαυτό του, το πρόσθετο αυτί που έχει τοποθετήσει στο αριστερό του χέρι, το ρομποτικό τρίτο χέρι που έχει και για άλλα πολλά. 

 

Στο παρελθόν ο εκκεντρικός καλλιτέχνης έχει εμφανιστεί σε παρουσίαση των έργων του να είναι κρεμασμένος στον αέρα από σχοινιά που βρίσκονταν γαντζωμένα στην σάρκα του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι καλλιτέχνες είναι πολλές φορές προάγγελοι του μέλλοντος και το ανθρώπινο σώμα σε συνεργασία με τη ρομποτική βιοτεχνολογία, που εξελίσσεται συνεχώς, έχει απεριόριστες προοπτικές.

Κάποια από τα επόμενο έργα που έχει στα σκαριά είναι η εισδοχή μιας μικροσκοπικής κάμερας στο σώμα του και η προβολή των εικόνων που θα ληφθούν μέσω ίντερνετ καθώς και η δημιουργία τεχνητού δέρματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλλιτέχνης παρά το ότι πειραματίζεται με το σώμα του εδώ και σαράντα χρόνια περίπου δηλώνει ότι έχει πολλά ακόμα να κάνει και φοβάται ότι ίσως ο χρόνος που έχει μπροστά του να μην είναι αρκετός.